Membrii Sindicatului Național al Salariaților din Instituțiile Ministerului Muncii anunţă că miercuri, 22 noiembrie, membrii de Sindicat și salariații Casei Județene de Pensii Bihor vor organiza o grevă de avertisment.

Potrivit unui comunicat al SNSIMM, miercuri, 22 noiembrie, în intervalul orar 8.00-10.00, membrii de Sindicat și salariații Casei Județene de Pensii Bihor vor organiza o grevă de avertisment. În cazul în care nu vor primi cele cerute, funcționarii publici amenință cu greva generală începând cu data de 27 noiembrie. Revendicările acestora sunt următoarele: salarii echitabile, mai exact solicită salarii egale cu cele din alte instituții (ANAF, sănătate, APIA etc.), precizând că refuză să mai tolereze diferențele semnificative în salarizare față de colegii lor;

condiții de muncă optime, însemnând un mediu de lucru sănătos și sigur, cu resurse adecvate pentru activități normale; de asemenea, solicită alocarea imediată a personalului necesar pentru a face față volumului de muncă, precum şi alocarea imediată a resurselor pentru plata orelor suplimentare efectuate de către angajați.

“Cerem asigurarea stabilității locurilor de muncă și o analiză detaliată pentru o dimensionare corectă. Dorim asigurarea de aplicații informatice eficiente și conforme cu cerințele legislative, cu un timp de răspuns rapid, dar şi adaptarea reglementărilor la realitățile actuale”, transmite Adrian Bereş, reprezentantul sindicatului, menţionând că solicitările intră în sfera justificată și pertinentă, fiind susținute și amplificate de o notabilă scădere a puterii de cumpărare.

“Guvernanților vă solicităm respect și tratament echitabil față de contribuția noastră la societate. O soluționare rapidă și fermă a celor expuse este esențială pentru restabilirea echilibrului și a justiției în instituțiile noastre”, menţionează reprezentantul sindicatului.