Centrul de primire și asistență pentru refugiați Bihor a răsunat sâmbătă, 4 iunie, de glasul și bucuria copiilor. Mai multe ONG-uri care sprijină refugiații au organizat activități de ziua copiilor pentru peste o sută de copii din Ucraina.

 

Evenimentele s-au ținut lanț, surorile Vincentine asigurând momentele de recreere distractivă. La rândul ei, Sora Szerafina s-a costumat în clown, alături de aceasta venind în ajutor și tineri de la Asociația Sfântul Iosif din Sâniob. Atelierele de creație oferite de asociațiile Serviciul Internațional de Salvare a Copiilor, Sfântul Vincențiu de Paul și Cătunul Verde au atras copiii, care au vrut să își creeze cu propriile mâini o amintire unică. Cei mici au fost întâmpinați de voluntari, care s-au costumat în personajele îndrăgite de copii, iar cei mai curajoși au putut să se transforme și ei printr-o pictură unică pe față.

„Copiii au participat cu entuziasm la aceste activități și, pentru că au avut un pașaport unic, pe care a trebuit să colecteze ștampile primite în urma participării la diverse activități, în schimbul acestui document plin cu ștampile, ei au primit premii surpriză. Ca la orice petrecere, toată lumea a beneficiat de mâncare gustoasă, culminând cu tort și șampanie pentru copii și cu un concert de muzică interactivă susținut de un grup de tineri din America”, a declarat Georgeta Szabó, președinta Asociației „Cătunul Verde” .

La final, fiecare copil a primit un pachet generos de dulciuri și jucării din partea asociației Serviciul Internațional de Salvare a copiilor. Pe lângă aceste activități, în paralel, organizațiile partenere au oferit copiilor și alte activități, precum expoziție de tarantule, atelier de dans sau pictură pe perete.