Asociația „Părinți Salvatori” lansează campania „Făuritorii de minuni”, care are ca scop strângerea de fonduri, în valoare de 200.000 de euro, pentru o fetiță de 5 ani.

Alexandra s-a născut cu o malformație rară: nu are urechi, nici canale auditive și nici pavilioane, iar costurile pentru o viață normală ajung la o sumă mult prea mare pentru 90% din familiile din România: 200.000 de euro.

Într-o eră în care mass-media ne învață să punem accent pe aspectul fizic mai mult decât orice, unde numărul operațiilor estetice este în creștere încă de la vârste fragede, atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților, campania „Făuritorii de minuni” încurajează oamenii să aprecieze frumosul natural și să-și amintească de micile minuni pe care le trăiesc în fiecare zi: minunea de a merge, de a vedea, de a respira. În schimb, pentru Alexandra, minunea de a auzi vine cu prețul de 200.000 de euro.

„Încurajăm orice om să ducă mesajul mai departe, chiar și printr-o simplă postare despre una dintre minunile pe care le trăiește în fiecare zi! Hai să alocăm două minute din timpul nostru, pentru a fi recunoscători că ne-am născut întregi și sănătoși, să dăruim două minute din viața noastră Alexandrei. Printr-un simplu SMS, putem să schimbăm viața unui copil mai puțin norocos decât noi. Drept urmare, ne întrebăm și vă întrebăm:  Cât costă o minune?”, este mesajul transmis de Vasile Vlașin, fondatorul Asociației „Părinți Salvatori”.

Prețul unei minuni poate fi echivalentul cafelei de dimineață, al unei sticle de apă sau al unei cartele de metrou. Lucrurile care fac parte din rutina zilnică pot deveni adevărate acte de magie pentru fetița de 5 ani a cărei singură dorință este să fie un om normal: „Mami, ce frumoasă ești! Mi-aș dori și eu să am urechi ca tine!”, sunt cuvintele pe care Alexandra, deseori i le repetă mamei sale.

2 euro este costul unei minuni din partea fiecărui om care dorește să o ajute pe Alexandra să aibă șansa la o viață normală. Cu un simplu SMS la numărul 8844 cu textul „MINUNI”, Alexandra este cu un pas mai aproape de ceea pentru noi toți pare normalitate. 100.000 de „făuritori de minuni” reprezintă suma oamenilor care îi pot oferi Alexandrei șansa de a fi un copil normal.

Cei care doresc să fie alături de Alexandra pot dona 2 euro prin SMS la 8844 cu textul „MINUNI” sau pot intra pe grupul de Facebook „Părinți Salvatori”, pentru a afla cum se pot implica mai mult în crearea unei minuni umane lună de lună.

Metode pentru donații: prin virament cu cardul, fără comision, accesând link-ul http://parintisalvatori.ro/doneaza/; prin PayPal, la adresa [email protected]; prin virament sau depunere la CEC în conturile:

RO94 CECEC 0019 4600 711 4731 - cont în lei; RO90 CECE MM 25 C1 EUR 0680 876 - cont în euro - cod BIC (Swift) CECEROBU sau CECEROBUXXX;

Titular cont: Asociația pentru Educație și Caritate - Cod Fiscal 9373178, cu mențiunea „Minuni”.

Societățile comerciale pot face donații pe baza de Contract de sponsorizare, iar suma donată poate fi dedusă din impozitul pe profit, în cuantum de 20%.