Aproximativ două mii de persoane au participat, sâmbătă, la Oradea, la un marş pentru viaţă. La manifestare au participat zeci de copii îmbăcaţi în alb, semnificând puritatea şi inocenţa celor mici.

Ediţia din acest an a avenimentului a purtat numele - „Construim împreună pentru viaţă", ca un sprijin adus femeilor însărcinate pentru a aduce pe lume copii într-un mediu familial sănătos. Marşul pentru viaţă 2024 a fost organizat de Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie filiala Bihor, cu sprijinul cultelor creştine din judeţ. Evenimentul s-a aflat la cea de-a 14-a ediție în România și reprezintă punctul culminant al „Lunii pentru viață”, desfășurată în perioada 1-31 martie, având aceeași temă ca a marșului. Anul acesta, marșul a avut loc în peste o mie de localități din România și Republica Moldova.

Desfășurat atât la nivel naţional cât și internaţional, Marșul pentru viață urmărește conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii, care să trăiască și să aibă o viață frumoasă și fericită. Potrivit organizatorilor, se urmăreşte construirea unei culturi a sprijinului față de femeia însărcinată, a celebrării valorii infinite și a demnității fiecărei persoane umane din primul moment al existenței ei.

„Construim împreună o cultură a empatiei și decenței, în care femeile însărcinate să poată împărtăși cu cei din jur, cu încredere și fără teamă, stările și problemele cu care se confruntă. Construim împreună o cultură a contribuției pentru o lume mai sigură și mai demnă. Construim comunități de sprijin”, au transmis organizatorii.

La Oradea, marșul a debutat cu o adunare publică organizată în Piața Unirii, începând cu ora 11.00. Au fost prezenţi reprezentanţii cultelor religioase, elevii mai multor şcoli, voluntari, reprezentanţii unor ONG-uri. După o rugăciune şi intonarea imnului naţional, au urmat discursuri ale organizatorilor dar şi a unor femei cu diferite poveşti de viaţă. Nu au lipsit momentele muzicale, susţinute de grupuri de copii sau religioase. Manifestarea a continuat cu marșul propriu-zis pe traseul: Piața Unirii, Calea Republicii până la Magazinul Crișul.