Copiii înscrişi în programul „O şansă în plus” au intrat în vacanţă, dar rezultate acumulate în timpul meditaţiilor sunt consistente.

 

Programul de tip after school, iniţiat de Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, la începutul acestui an şcolar, a oferit copiilor meditaţii la limba şi literatura română şi matematică, în fiecare săptămână, de luni până joi.

„Lecţiile” s-au desfăşurat la Centrul Social Multifuncţional Nufărul şi cei 34 de copii înscrişi, la începutul meditaţiilor, au primit o masă caldă, pentru ca informaţiile primite să fie cât mai bine asimilate.

Pentru că rezultatele lor şcolare la cele două materii s-au îmbunătăţit considerabil după primul semestru, „Moşul” s-a gândit la ei şi i-a vizitat, lăsându-le câte un pacheţel cu bunătăţi dulci.

„Încă o dată, comunitatea din care facem parte s-a dovedit un partener loial în sprijinirea copiilor care au avut nevoie de suport în efectuarea temelor. Am reuşit acest lucru cu sprijinul profesorilor voluntari deosebiţi care ni s-au alăturat şi a firmei Select Catering, care s-a îngrijit, în fiecare zi, ca aceşti copii să primească o masă caldă. Programul se va derula şi în semestrul II al acestui an şcolar şi ne bucurăm că rezultatele şcolare au crescut substanţial, fiind cea mai mare satisfacţie a noastră şi a profesorilor voluntari”, a declarat Arina Moş, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.

La rândul său, profesoara de matematică Teodora Codău, activă pe tot parcursul semestrului I, şi-a exprimat bucuria că poate să ajute aceşti copii minunaţi, rezultatele multora dintre aceştia, evidenţiindu-se încă după primul semestru.

„Mulţumim profesorilor voluntari cu sprijinul cărora cele două materii au fost mai uşor de asimilat!”, au transmis reprezentanții DAS Oradea.