Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Bihor anunță 941 de locuri de muncă vacante la nivelul județului, și 589 de locuri de muncă vacante în Oradea. Majoritatea ofertelor se adresează muncitorilor necalificați și persoanelor cu studii medii.

Astfel, cele mai multe locuri de muncă la nivelul județului Bihor și al municipiului Oradea sunt pentru muncitorii necalificaţi, fie că este vorba despre muncitorii în demolarea clădirilor şi căptuşeli zidărie (68 de oferte), de muncitorii necalificaţi în montarea pieselor (48 de oferte), sau de muncitorii pentru spargerea şi tăierea materialelor (22 de oferte). Joburi multe sunt şi pentru lucrătorii comerciali (56 de oferte), pentru conducătorii auto transport rutier mărfuri (37 de oferte), sau pentru manipulatorii de mărfuri (22 de oferte). Șanse de angajare au și finisorii de terasamente (13 de locuri de muncă), dulgherii exclusiv restauratori  (23 oferte) şi dulgherii restauratori (12 oferte). Se mai caută distribuitori presă (10 oferte), operatori prelucrare şi validare date (10 oferte), sau lucrători sortatori deşeuri reciclabile (14 oferte). Joburi sunt şi pentru lucrătorii în bucătărie (spălător vase mari -13 oferte), la fel cum sunt pentru sobari (10 oferte), sau îngrijitori spaţii verzi (10 oferte). Joburi sunt şi pentru zidari rosar-tencuitor (17 oferte), sau zugravi (18 oferte).
Există oferte şi pentru absolvenţii de studii superioare: kinetoterapeut, director vânzări, manager resurse umane, sau manager al sistemelor de management al calităţii fiind doar câteva exemple.
De asemenea, există oferte pentru joburi de sezon, ca: bucătar, ajutor de bucătar; cameristă; ospătar, ajutor de ospătar.