Cea de-a patra ediție a acțiunii caritabile „Oradea donează o pâine” a avut loc marți, 23 aprilie, scopul organizatorilor fiind de a oferi minimul existențial, o pâine, unei persoane care chiar are nevoie de ea.

Marți, 23 aprilie, s-a desfășurat, la Oradea, cea de-a patra ediție a acțiunii caritabile „Oradea donează o pâine”. Și această ediție s-a înscris în nota generozității și empatiei socio-umane a celor precedente, privind persoanele cu posibilități financiare reduse. Intervalul orar de colectare a pâinilor în oraș a fost 15.00-17.00, iar punctele destinate acestei acțiuni caritabile au fost Piața Nufărul, Piața Rogerius, Piața Decebal și Oradea Plazza.

„De la cele patru locații din oraș, după ce unii în funcție de necesități și-au luat pâinile de care au avut nevoie, au mai rămas aproximativ 360 de pâini, care au fost apoi transportate și distribuite la următoarele locații: Adăpostul de Noapte – Oradea, Căminul pentru persoane vârstnice Silver Pro Borș, Căminul de Bătrâni Sf. Martin – Oradea și Asociația Casa Mariei din localitatea Paleu”, a precizat Florian Viorel Țigan, membru al echipei „Oradea donează o pâine”. Astfel, marți, în cele patru locații din oraș, persoanele cu venituri foarte mici, oameni săraci, dar și alte categorii sociale defavorizate și-au putut lua câte o pâine.

„Am fost foarte bucuroși să constatăm că cetățenii acestei urbe au donat cu mare drag pâini, în cutiile puse la dispoziție, unele persoane donând chiar mai multe. Pe chipurile celor mai mulți s-a putut vedea satisfacția sufletească de a face bine semenilor aflați în nevoie”, a mai spus Florian Țigan. De menționat că această acțiune caritabilă se desfășoară lunar, după un program bine stabilit și cu toate aprobările necesare.

„Noi, echipa de la „Oradea donează o pâine”, nutrim aceleași sentimente de empatie și solidaritate umană față de semenii noștri, atunci când distribuim pâinile celor care au nevoie de ele, în diverse locații din oraș și nu numai. Mulțumim, pe această cale, tuturor celor care au dat din puținul lor și, implicit, au căutat cu tot dinadinsul să întindă o mână spre cei aflați în nevoie, făcându-le o bucurie în suflet. Vă mulțumim, încă odată, și vă așteptăm, cu mare drag, luna următoare, la o nouă ediție”, au transmis organizatorii evenimentului.