În Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea, se desfășoară, în perioada 9 august – 15 septembrie 2020, o campanie de colectare a DEEE-urilor (deșeuri de electrocasnice și electronice).

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Crișuri, în calitate de partener, invită orădenii să se implice în proiectul #CerculSolidarității. Proiectul are ca obiectiv amenajarea unui spaţiu de relaxare, în parcul Nicolae Bălcescu din Oradea, care va cuprinde: hamace, fotolii de tip bean bag, precum şi un spaţiu destinat activităţilor sportive.

„Toate acestea se vor realiza ca urmare a valorificării deşeurilor electrocasnice şi electronice, colectate în cadrul proiectului cu ajutorul partenerilor și a orădenilor”, anunță, printr-un comunicat de presă, Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crișuri.

Potrivit acesteia, Campania de colectare a DEEE-urilor (deșeuri de electrocasnice și electronice) se desfășoară în Parcul Nicolae Bălcescu Oradea, în perioada 9 august – 15 septembrie, și este derulată de Asociaţia „Cătunul Verde”, Zapdeco Global WM și Ecotic.

Cum te poți implica?

Simplu, să predai deşeurile electronice, electrocasnice şi componentele IT la punctul de colectare din Parcul Bălcescu.

„În calitate de partener, ABA Crișuri va direcționa toate deșeurile DEEE proiectului și va organiza puncte de colectare dedicate propriilor angajați”, a mai spus Anca Mihociu.

Componentele IT colectate în cadrul campaniei, și care vor putea fi reutilizate, vor ajunge până în 15 septembrie, la elevii proveniți din familii nevoiaşe. Componentele vor fi recondiţionate în atelierul de inserţie socio-profesională ,,Reconect” al Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere, costurile de recondiţionare urmând a fi suportate de Ecotic.

„Deșeurile pot fi lăsate la punctul de colectare de luni până duminică, între orele 10.00 și 20.00. Tot acolo, se pot preda și componentele IT care pot fi recondiționate, monitoare LCD, laptopurile ori notebook-uri și unitățile centrale. Înainte de a fi predate, este necesară apelarea numărului de telefon 0758-340.576 pentru a putea fi înregistraţi”, menționează Anca Mihociu.

Potrivit acesteia, ABA Crișuri, alături de ceilalți parteneri, va susține Asociația ,,Cătunul Verde” în vederea organizării ECO atelierelor dedicate copiilor.

Astfel, în Parcul Bălcescu din Oradea, se vor organiza: jocuri interactive de educaţie ecologică; ateliere de reciclare creativă, confecționarea unor obiecte din pet-uri; ateliere de magie; ateliere de educație muzicală; filme în aer liber pentru copii şi tineri și Kangoo Jumps.

Activitățile se vor desfășura după următorul program: în 13, 20 și 27 august, de la ora 18.00 – atelier ecologic și alte activități pentru copii; iar în 12,13, 19, 20, 26 și 27 august, de la ora 19.00 – Kangoo Jumps.

Toți cei interesați sunt așteptați să se alăture acestei inițiative civice!