Vreme de 13 ani, Denisa Lăzău a luptat pentru viaţa ei. Diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică, tânăra a ales să urmeze cursurile Facultăţii de Medicină, în speranţa ca va înţelege mai bine cum funcţionează corpul uman, şi că va putea la rândul ei să le fie de ajutor celor bolnavi. Ultima recidivă i-a fost fatală, iar pentru a-i aduce trupul acasă, din SUA, părinţii fetei au nevoie de ajutor.

„Pe Denisa o cunosc de când eram mică. Un om deosebit și minunat, o prietenă adevarată, care și-a transformat boala și lupta într-un exemplu pentru noi toți, prin curajul, credința, speranța, puterea și optimismul de care a dat dovada în tot acest timp... “, spune Loredana, prietena ei. „Denisa a fost diagnosticată în urmă cu 13 ani cu leucemie acută limfoblastică. Denisa a ales să studieze Medicina și visa la ziua în care va îmbraca halatul alb şi va putea să îşi îndeplineasca visul pentru care a luptat așa de mult... să-i ajute, la rândul ei, pe cei bolnavi.

Boala a venit ca un şoc pentru familia ei şi pentru cei apropriaţi”, mai povesteşte Loredana. Au fost momente când Denisa a crezut ca va fi bine. După a treia recidivă, rudele, prietenii, cunoscuţii din comuna bihoreană Tulca, dar şi colegii şi profesorii de la facultate s-au mobilizat şi au strâns peste 100.000 de euro, pentru ca Denisa să poată face un transplant de celule stem, în Italia. După doi ani de la transplant, boala s-a întors, atipic. Leucemia fiind o bolaă a sângelui şi a măduvei, a lovit de această dată prin formaţiuni abdominale care conţineau celule leucemice. De această dată, unica ei şansă a fost SUA: În luna iunie a acestui an, Denisa a zburat în SUA. Din nefericire, în data de 8 septembrie, tânăra şi-a pierdut viaţa, în clinica din Huston în care era internată.

Pentru ultima dată, prietenii fetei se unesc pentru a-i ajuta părinţii să o aducă înapoi acasă. Costurile de transport se ridică la suma de 20.000 de dolari.

Donaţiile pot fi făcute în conturile Denisei, care au fost deschise până în prezent pentru fondurile necesare tratamentelor, conturi la care are acces mama fetei. Conturile BCR pentru donaţii: Lei - RO44RNCB0661110970320001; Euro - RO17RNCB0661110970320002; USD - RO87RNCB066111097032003.

Titular cont: Lazău Denisa - Tatiana, Cod Swift RNCB RO BU. De asemenea, mama fetei a dechis şi un cont în SUA, nr.cont: 2269787822, Round 111900659 Lazau Liliana, Banca Wells Fargo.