Weekendul viitor, pe 21 și 22 decembrie, la Lotus Center Oradea (Food Court, la etaj) va avea loc a 7-a ediție a evenimentului sportiv caritabil „24 de ore pentru un zâmbet”, beneficiar fiind, ca în fiecare an, Secția de oncologie pediatrică a Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu”.

 

La evenimentul organizat de clubul sportiv Xterra Sport Bihor doi sportivi vor dărui 24 de ore din viața lor pentru a strânge fonduri în beneficiul Secției de oncologie. István Szokolszky (Oradea), inițiatorul evenimentului, va alerga, iar Alex Koncz (Sfântu Gheorghe) va pedala 24 de ore în coninuu. Ei vor fi însoțiți și susținuți de oameni generoși, care vor alerga și pedala alături, în schimbul unor donații.

Sumele strânse vor fi folosite pentru achiziționarea de bunuri și servicii necesare secției. Conform spuselor dr. Ladislau Ritli, secția ar avea nevoie de finanțarea unor analize care nu se pot realiza în spital, pentru că necesită aparatură specială.

„Vom căuta deci un prestator care să efectueze analizele și investigațiile respective, pe baza unui contract. De asemenea, secția ar avea nevoie de aparate de aer condiționat pentru câteva saloane, pentru a face șederea micilor pacienți cât mai confortabilă”, susțin organizatorii.

Persoanele care nu au reușit să se înscrie la eveniment (locurile din tabelul online fiind aproape în totalitate ocupate) pot face donații fie venind personal la eveniment, de sâmbătă, ora 18.00, până duminică, ora 18.00, folosind cutia de donații, fie prin transfer bancar în contul RO19 INGB 0000 9999 0396 5832 (Xterra Sport Bihor), menționând „24 de ore pentru un zâmbet”.

„Cu ajutorul generozității și implicării oamenilor sprijinim de 7 ani Secția de oncologie cu aparatură medicală și alte bunuri necesare. Anul trecut am reușit să achiziționăm 3 infuziomate cu accesoriile și consumabilele aferente și un aparat de aer condiționat. Banii strânși se folosesc în mod transparent. Orice ajutor este binevenit și vă mulțumim pentru implicare”, spun reprezentanții Xterra Sport Bihor.

Pentru informații și întrebări puteți vizita pagina de Facebook „24 de ore pentru un zâmbet” sau suna la numărul de telefon 0727.707.404.