Un curs de pictură pe lemn, dedicat persoanelor adulte și familiilor monoparentale, va fi organizat începând cu data de 18 iulie, la Muzeul Țării Crișurilor. 

 

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, organizează curs de pictură pe lemn dedicat persoanelor adulte și familiilor monoparentale. Acesta este structurat pe un modul a câte trei ședințe fiecare, astfel: primul modul va avea loc în 18 iulie, 25 iulie și 22 august, iar modulul al doilea în 29 august, 5 septembrie și 12 septembrie, între orele 9.00 – 11.00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A).

Activitatea cuprinde: discuții interactive despre istoria picturii pe lemn; prezentarea etapelor pregătirii lemnului; pictarea unei icoane pe lemn;

vizitarea expoziției permanente de Etnografie din cadrul Muzeului Țării Crișurilor (cu accent pe colecția de icoane) și a expoziției de Artă.

Proiectul își propune: consolidarea legăturilor intercomunitare prin aprecierea și cunoașterea reciprocă a moștenirii culturale; dezvoltarea abilităților manuale și a simțului estetic; învățarea prin exprimare liberă; descoperirea resurselor și a potențialului artistic al fiecărei persoane; stimularea creativității și imaginației; cultivarea aprecierii pentru cultură și a respectului pentru artă; identificarea și perfecționarea tehnicilor de pictură.

La finalul celor două module, va fi organizată o expoziție cu toate lucrările realizare de către cursanți, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (str. Armatei Române nr. 1/A), la o dată care va fi comunicată ulterior finalizării modulelor.

Activitățile sunt organizate și susținute de Dalida Moga, educator muzeal, Andreea Pop, muzeograf, și Amalia Moldovan, șef serviciu Relații Publice și Expoziții din cadrul  Muzeului Țării Crișurilor. 

Cursul este gratuit și se desfășoară cu grup de maxim 10 persoane/modul, iar înscrierile se pot face la numărul de telefon 0772/081-499, de luni-vineri, în intervalul orar 9.30-15.30.