Rotary Club Oradea Art Nouveau este unul dintre cele mai tinere cluburi Rotary din Oradea, cartat în octombrie 2018. Clubul continuă şi în anul 2020 seria de acțiuni din cadrul proiectului Adoptă o Clădire, cu restaurarea orgii din Singoga Sion.

Fiecare colț din Oradea are istoria şi semnificațiile lui, iar Rotary Club Oradea Art Nouveau doreşte să aducă în atenția comunității locurile secrete și pline de farmec.

Prima acțiune dedicată restaurării orgii din Sinagoga Sion a fost în anul 2019 când s-a realizat proiecția filmului Exod de suflete al regizorului orădean, Csaba Bereczki. Cea de a doua acţiune la care orădenii sunt invitaţi va avea loc, 23 februarie 2020, de la ora 19.00, când va avea loc o Seară de muzică Klezmer!  Pe scena Filarmonicii de Stat Oradea va performa o echipă de artiști valoroși și creativi, cunoscută sub numele de Oradea Klezmer. Ei sunt promotorii unui concept nou. Spectacolul va fi susținut de: Ary Nagy Sandor, Richard Balint, Andrian Locovei, Alexandru Szuz, Alina Leonte, Lorant Veres, Ion Pintea, Gerhard Bekes si Nagy Kalman. „Vă invităm să vedeți cine va cânta și cine va dansa!  Pe lângă concertul propriu-zis spectatorii vor avea parte de suprize și de delicii culturale. Alături de noi în acest proiect caritabil se află cunoscutul artist fotograf orădean Ovi D. Pop cu o expoziție de fotografii ale Sinagogii Sion. Sebastian Lupu, prieten fidel al acțiunilor Rotary Oradea Art Nouveau, este prezent la eveniment și veți avea ocazia să vedeți cum anume doar dacă veți fi în sală!”, au spus organizatorii.

Expoziția de obiecte handmade simbolizând iubirea le va da șansa celor prezenți să facă un dublu cadou de Dragobete: un suvenir handmade pentru persoana iubită și un ajutor în proiectul clubului.

Biletele pentru concertul de muzică Klezmer „De prin lume adunate”, susținut de Oradea Klezmer se pot cumpăra direct de la caseria Filarmonicii de Stat Oradea.

Rotary Club Oradea Art Nouveau este un grup de oameni uniți de aceeași idee și care crede că  „A trăi pentru alții e o lege a naturii. Viața e frumoasă când ești fericit, dar viața e și mai bună atunci când alții sunt fericiți datorită ție’’  , au mai transmis organizatorii.

Comunitatea orădeană se poate implica în realizarea acestui proiect donând în contul special deschis de Rotary Club Oradea Art Nouveau la Banca Transilvania RO57BTRLRONCRT0463856802.