Pe parcursul vacanței estivale, în spații publice intens circulate sau în parcuri, polițiștii orădeni desfășoară acțiuni pentru prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise și a victimizării minorilor prin accidente rutiere sau alte infracțiuni.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute activități de prevenire pe tema prevenirii traficului și consumului de substanțe interzise, dar și pentru prevenirea victimizării minorilor prin accidente rutiere sau alte infracțiuni, în spații publice intens circulate sau în parcuri din municipiul Oradea, în Orășelul Copiilor, dar și pe raza stațiunii bihorene Băile Felix, unde s-a desfăşurat Festivalul Național de Folk.

Totodată, polițiștii de prevenire și reprezentanții în teritoriu ai A.N.A. desfășoară activități de informare și conștientizare a populației pe linia prevenirii faptelor comise cu violență.

În cadrul activităților, sunt purtate discuții cu tinerii, despre riscurile asociate consumului de substanțe interzise, dar și despre consecințele acestuia, precum adoptarea unor comportamente distructive, alterarea relațiilor cu familia și prietenii, efectele nocive asupra sănătății etc., fiind transmise recomandări preventive.

De asemenea, cei mici sunt sfătuiți de polițiștii de la prevenire despre cum să circule corect pe stradă, acasă și despre comportamentul potrivit la locurile de joacă, dar și în interacțiunea cu persoane necunoscute, totul pentru a preveni victimizarea acestora.

Copiii sunt implicați de polițiști în diferite jocuri și concursuri preventive, prin intermediul cărora învață, într-un mod adaptat vârstei lor, regulile de circulație și comportamentul preventiv.

Totodată, sunt adresate recomandări antivictimale, în scopul responsabilizării cetățenilor cu privire la măsurile de autoprotecție ce pot fi adoptate în vederea reducerii riscului de victimizare, aceștia urmând a fi informați despre prevederile legislative referitoare la infracțiunile comise cu violență.