„Cross - Sănătate pentru carte” este un eveniment caritabil care va avea loc miercuri, 1 iunie, în Pădurea Felix. Evenimentul este realizat de asociaţia Rotary Club Oradea Art Nouveau și vine în sprijinul acţiunii Cartea noastră cea de toate zilele, care vizează înfiinţarea unor biblioteci şcolare rurale.

Partenerii Rotary Club Oradea Art Nouveau în acest proiect sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Universitatea Oradea și Rotary Club Felix. „Evenimentul Cross - Sănătate pentru carte îşi doreşte să-i aducă împreună pe toţi cei care sunt sau se mai simt copii, pe toţi cei care doresc să petreacă timp de calitate împreună cu familia, pe toţi cei care iubesc sportul şi îl consideră un lucru important în viaţa lor, pe toţi cei care consideră cartea un pion vital în creşterea şi formarea noastră ca oameni şi pe toţi cei care vor să se implice pentru mai binele semenilor lor”, spun organizatorii. „Sunt invitate să participe persoane de toate vârstele, de generaţii diferite care doresc să îmbrăţişeze ideea olimpică de a participa la o activitate sportivă, dar şi cei care doresc să îşi testeze capacitatea de a forma o echipă, de a comunica, colabora şi interacţiona pentru depăşirea impreună a diverselor provocări. Aşadar, copilărie, familie, echipă, sport, natură, carte, altruism sunt incredientele unei zile de 1 iunie de neuitat”, mai transmit aceştia.
Evenimentul se va desfăşura în Pădurea Felix, după următorul program:

Ora 10.00 - parcurs aplicativ. Parcursul aplicativ cuprinde mai multe stații în care echipajul trebuie să demonstreze abilitățile în îndeplinirea unor sarcini ca aruncarea la țintă, aruncarea la coș, sau deplasare în echilibru. Echipele vor fi formate din doi până la patru membri, preferabil de vârste diferite. Taxa de participare este 190 lei /echipă.
Ora 13.00 - alergare. Proba de alergare se va desfăşura pe o distanța de 2.500 m. Taxa de participare este de 90 lei/persoană.

Doritorii sunt rugaţi să ajungă în Pădurea Felix cu 15 minute înainte de începerea probei la vor să participe. Pentru înscriere orădenii pot apela numărele de telefon 074622-2744 sau 0744/485-757. Plata se va face la fața locului.

Toate încasările realizate la acest eveniment vor fi direcționate către proiectul Cartea noastră cea de toate zilele, demarat de Rotary Club Oradea Art Nouveau. În cadrul acestui proiect au fost dotate bibliotecile din Școala Gimnazială Pietroasa şi Școala Gimnazială Cociuba Mare. Următoarea bibliotecă pe care organizatorii vor să o doteze aparţine Şcolii Gimnaziale Mădăras.

„Proiectul Cartea noastră cea de toate zilele își propune să micșoreze distanța dintre mediul rural și cel urban, să încurajeze eliminarea analfabetismului funcțional în rândul elevilor și să prevină abandonul școlar. Proiectul nostru este benefic pentru întreaga comunitate, impactând pozitiv elevi, profesori și părinți deopotrivă, atrăgând atenția asupra importanței cititului și a alfabetizării ca drept fundamental al omului”, au subliniat organizatorii.