Circa 200 de localnici, adulți și copii, au răspuns sâmbătă dimineața invitației Organizației Sântandrei Metropolitan Area (SMA) de a participa la ediția a II-a a Crosului caritabil, cu scopul de a-l ajuta pe Maxi să aibă o viață mai bună.

Evenimentul a avut loc la terenul de fotbal din localitate, toți participanții fiind răsplătiți, după alergare, cu medalii și mere, organizatorii ținând să promoveze în acest fel un stil de viață sănătos. Atmosfera a fost caldă, prietenească, s-au văzut multe zâmbete și lacrimi de compasiune, dar și de bucuria de a fi împreună cu acest prilej.

La eveniment a fost prezent și Maxi, însoțit de mama lui, foarte emoționați și recunoscători tuturor consătenilor care au participat la cros. Maximus este un copil de 12 ani, din Sântandrei, care nu a avut șansa de a se bucura de o notă mare la naștere. Din contră, din cauza unei hemoragii meningo-cerebrale grave a primit un scor Apgar de doar 2/3, așa că a avut nevoie urgentă de 20 de minute de resuscitare pentru a supraviețui. Băiatul a reușit acest lucru, dar, din păcate, a rămas cu paralizie cerebrală, tetrapareză mixtă și handicap grav locomotor. Din cauza pandemiei şi a situației materiale familiale nu foarte fericite, Maximus nu a mai ieșit din apartamentul de la blocul din centrul comunei de 2 ani, până în 13 septembrie când a început școala. Însă copilul s-a menţinut vesel, a învățat singur limba engleză de la televizor și are în plan să devină medic. Mai mult, este decis să fie sprijinul mamei lui la bătrânețe.

Pentru a-şi împlini visul, Maxi are nevoie în continuare de sprijin financiar pentru orteze și încălțăminte specială, pentru terapii de recuperare și pentru șansa de a putea reveni în viața reală.

Organizatorii crosului, Asociaţia Sântandrei Metropolitan Area, au transmis mulțumiri susținătorilor și sponsorilor evenimentului, care au făcut donații.

„Asociația noastră și-a făcut deja un obicei din a sprijini comunitatea din Sântandrei și mai ales pe oamenii cu nevoi speciale. Maximus oferă o lecție de viață impresionantă oricui îl cunoaște. Are o putere extraordinară de a înțelege și a-și accepta condiția, dar și o dorință de a ajunge un om educat, cu o viață normală. Deocamdată, necesitățile lui de „funcționare” zilnică sunt destul de mari și probabil vor rămâne constante pe parcursul vieții lui. Până va ajunge medic, așa cum își dorește, are nevoie de ajutor material consistent, așa că orice donație este oricând binevenită”, a declarat Carmen Lezeu, președinta Asociației, organizatoarea evenimentului caritabil.
Toți banii încasați în urma evenimentului vor fi donați pentru Maxi, iar cei care doresc să facă mai mult decât atât, vor putea dona fie în contul Asociației SMA cu mențiunea pentru Maxi sau direct în contul mamei.

Cont Asociaşia Sântandrei Metropolitan Area: RO76BTRLRONCRT0391470501, Banca Transilvania (cu mențiunea Maxi)

NAGY TÜNDE ELISABETA: RO21 BTRL 0050 1201 R730 22XX, Banca Transilvania.