Piaţa Ioşia Nord va fi pentru 10 zile „Piaţa Roşie"
Conducerea Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate (R.A.P.A.S.) Oradea a decis ca, în perioada 13 - 23 aprilie, să funcţioneze, ca în fiecare an, hala pentru sacrificarea mieilor din incinta Pieţei Ioşia Nord. În acest sens, R.A.P.A.S. pune la dispoziţia comercianţilor 250 mp de spaţiu în piaţă pentru construirea de ţarcuri, pe lângă spaţiul halei destinat pentru sacrificare, în suprafaţă de 168 mp.
Pe lângă aceasta, regia mai pune la dispoziţia măcelarilor două asomatoare, robinete cu apă şi găleţi de plastic. Măcelarii au obligaţia să aibă carnetele de sănătate vizate la zi, conform legii, să-şi aducă halate şi echipamente de protecţie necesare desfăşurării unei astfel de activităţi în condiţii de igienă şi legalitate. Fiecare măcelar va avea un ecuson cu numărul de înregistrare, numere ce vor fi trecute pe cartonaşe şi înmânate clienţilor pentru ca aceştia să aibă o mai bună identificare atât a măcelarului, cât şi a propriului miel sacrificat. Prin aceasta se elimină orice încurcătură. Prin Hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 6 din 12.08.2010, tarifele practicate în Piaţa Ioşia pentru comercializarea şi sacrificarea mieilor de Paşte sunt de 10 lei/cap/zi pentru prezentare miei pentru vânzare şi sacrificare, 63 lei/persoană/zi - tarif măcelar prestare servicii; respectiv 265 lei/zi/persoană - tarif persoană juridică (fizică) achiziţionare piei. Tarifele vor fi afişate la vedere în mai multe locuri pe hala de sacrificare a mieilor.
Programul de funcţionare al pieţei de miei, în cele 10 zile menţionate mai sus, va fi următorul: 8.00 - 20.00, în afară de zilele de duminică, când piaţa este închisă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.