Pompierii din județul Bihor au avut un weekend plin cu evenimente nedorite. Au reușit să stingă și să împiedice propagarea flăcărilor la mai multe gospodării. Din fericire, ncio persoană nu a decedat.

 

Pompierii Detașamentului 1 Oradea au intervenit sâmbătă, 2 februarie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe din Husasău de Criș, reușind să limiteze pagubele la aproximativ doi metri pătrați material lemnos. Cauza probabilă a constituit-o coșul de fum necurățat.

Duminică, 3 februarie, în jurul orei 12.20, echipajele Gărzii de Pompieri Tinca au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o gospodărie din Cociuba Mare. În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la o afumătoare, cu pericol de propagare la o construcție auxiliară lipită de aceasta și la alte anexe aflate în apropiere.

Pompierii militari au acționat pentru stingerea focarelor și evacuarea animalelor (porcine) din construcția anexă care era inundată cu fum, reușind să împiedice extinderea flăcărilor la alte construcții din cadrul gospodăriei și să salveze patru din cele cinci animale.

În urma evenimentului, generat, cel mai probabil, de depozitarea cenușii și jarului nestins în apropierea materialelor combustibile, au ars afumătoarea și produse din carne din interiorul acesteia. 

În aceeași zi, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea și ale Secției de Pompieri Beiuș au stins incendiile produse la două terenuri virane situate în Oradea, pe strada Corneliu Baba, respectiv în localitatea Sâmbăta. Evenimentele, provocate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, nu s-au soldat cu pagube materiale, arzând vegetația uscată pe o suprafață totală de aproximativ două hectare.

Pe 4 februarie, în jurul orei 3.30, Stația de Pompieri Săcueni a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o seră situată în Diosig, pe strada Sucevei. Evenimentul, a cărui acuză probabilă a constituit-o un aparat electric de încălzit defect, s-a soldat cu arderea foliei ce acoperea sera.

Tot luni, 4 februarie, în jurul orei 06.45, echipajele Stației de Pompieri Ștei au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Ferice, comuna Buntești.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu ardere generalizată, la o magazie din cadrul gospodăriei, existând pericolul extinderii flăcărilor la o altă anexă. 

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit determinat de un cablu electric defect.

Ca urmare a producerii incendiului au ars magazia și bunuri depozitate în interiorul acesteia.