În cadrul campaniei „Suflul credinței împotriva Covid-19”, preoţii şi credincioşii ortodocşi din judeţul Bihor au donat 70.100 de lei în sprijinul bolnavilor infectaţi cu Covid-19.

Urmare a apelului la solidaritate adresat de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, prin Asociația eparhială Filantropia Oradea, membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române, preoților și credincioşilor ortodocși din Bihor, pentru a contribui la achiziționarea unui ventilator pulmonar, aparat de care depinde salvarea vieţii celor mai grav afectaţi de efectele noului coronavirus, s-a strâns suma de 70.100 lei (însemnând 14.543 euro), sumă ce acoperă parțial costul pentru un astfel de aparat.

„Banii adunați în cadrul campaniei Suflul credinței împotriva Covid-19 au fost oferiți Fundației Comunitare Oradea, care a comandat patru aparate de ventilație mecanică pulmonară ce urmează să sosească la Oradea și să fie dăruite Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea, unde sunt îngrijiți bolnavii din județul Bihor infectați cu noul coronavirus”, a transmis luni, printr-un comunicat de presă, Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.