Psihologi, jurnaliști, studenți, oameni care lucrează în diverse domenii de activitate s-au unit la prima ediţie a proiectului „Oradea donează o pâine”, ediţie care a avut loc în data de 22 ianuarie şi în urma căreia au fost donate 150 de pâini.

 

„Pe cât de nesemnificativ poate părea o pâine, ne-am dat seama că pentru mulți înseamnă enorm. Sunt oameni care nici măcar acea pâine nu și-o permit. Și da, trăim în 2019, însă ne confruntăm totuși cu această realitate”, transmit organizatorii.

Proiectul „Oradea donează o pâine” se rezumă la două categorii de oameni: cei care din puținul lor doresc să ofere o pâine aducând-o în punctele de distribuție și aceia care au o necesitate oprindu-se a-și lua o pâine din cutia amplasată în aceste puncte. „Pentru acest început al ediției ne bucurăm că oamenii au răspuns pozitiv invitației noastre. Pe lângă cele 150 de pâini pregătite de organizatori în cele trei locații, bucuria trăită în acea zi trebuie împărtășită spunându-vă că acele cutii ba se goleau, ba se umpleau de la minut la minut”, se mai arată în comunicatul transmis.

Organizatorii îşi doresc ca proiectul să se desfăşoare lunar şi  invită în continuare populaţia orădeană să ofere, în măsura posibilității, acest minim existențial, o pâine, celor aflați cu adevărat în nevoie.

„La încheierea evenimentului, cu toate pâinile rămase din ajutorul oferit am decis ca o parte din acestea să le donăm azilului de bătrâni din zona Episcopia, iar o parte tinerilor și oamenilor ce s-au aciuat la conductele de pe strada Shakespeare, aceștia fiind foarte fericiți, mulțumindu-ne în repetate rânduri pentru acest act de binefacere”, se mai arată în comunicat.

Orice ajutor pentru acest proiect este bine venit, iar cei care doresc să contribuie pot scrie pe adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau pot să scrie pe pagina de facebook https://www.facebook.com/oradeadoneazaopaine/