Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Bihor a găzduit luni semnarea contractelor cu elevii care au primit burse din partea Asociației Pro Bambini. Au fost selectați 10 elevi care vor primi câte 2.000 de lei în acest an școlar.

Cei zece elevi au fost aleși după trei criterii: media generală să fie cel puțin 9, media la purtare să fie 10 și să dovedească implicarea în activități extrașcolare.

„Am luat legătura cu școlile cu care avem cea mai strânsă colaborare care ne-au recomandat câte un elev cu rezultatele școlare și extrașcolare bune care să primească pentru acest an școlar o bursă de studiu de 2.000 de lei”, a spus președintele Pro Bambini, Crina Dobocan, în cadrul unei conferințe de presă, care s-a desfășurat ieri, la sediul IȘJ Bihor.

„Știm cu toții că dezvoltarea unui copil este influențată de trei factori: familie, școală și societate. Mă bucur foarte mult când pe aceste trei puncte reușim să ne punem la masă și când toți încercăm să aducem bunăstare în rândul elevilor. Le mulțumesc asociațiilor care se implică activ pentru a ajuta copiii”, a spus șeful IȘJ Bihor, Horea Abrudan care a mulțumit Asociației Pro Bambinii pentru bursele acordate elevilor.

Conform profesoarei pentru învățământ primar Stela Tăut, director de proiecte și programe al Asociației Pro Bambini, banii au fost strânși în urma unor evenimente caritabile, precum Târgurile de jucării sau de carte desfășurate în acest an școlar.

„Aceste târguri au deja o vechime de 14 ani și sunt convinsă că în acești ani elevii care primesc astăzi bursele s-au implicat în organizare, efortul lor fiind răsplătit”, a spus Stela Tăut, care a mai adăugat că, prin intermediul târgurilor, elevii se bucură de o jucărie sau o carte nouă și ajută și colegii mai puțin norocoși.

Florin Negruțiu, inspector responsabil cu proiectele la nivelul IȘJ Bihor, a subliniat importanța puterii exemplului, elevii din Bihor putând vedea în acest fel că, „dacă muncesc, se implică și sunt buni, există o șansă în plus și vor fi răsplătiți”.

Programul de burse Pro Bambini a fost lansat în 2012, dar a fost întrerupt în perioada pandemiei. Au fost organizate până acum 7 ediții, fiind sprijiniți în jur de 70 de elevi.