Peste două tone de pepene verde și galben, plus 200 de știuleți de porumb pentru fiert, vândute în locuri neautorizate, au fost confiscate de Poliția Locală Oradea.

Toate produsele au fost predate, în baza unui proces verbal, Grădinii Zoologice.

Echipaje ale Poliției Locale din Oradea au efectuat în data de 10 august o serie de controale pe raza municipiului pentru depistarea comercianților care comercializează produse agricole în alte locuri decât cele amenajate și reglementate de lege. Astfel, în zona pieței Decebal au fost confiscate 1.223,3 kg de pepene verde, în timp ce de pe strada Ogorului au fost ridicate 820,5 kg de pepene verde și 67,5 kg de pepene galben. Totodată, din zona pieței Cetate s-au confiscat 207 știuleți de porumb. Toate aceste produse erau vândute în locuri neautorizate sau depozitate în condiții improprii.

Potrivit hotărârii Consiliului Local nr. 407 din 30.06.2015, se interzice desfășurarea activităților de valorificare a produselor agricole și de exercitare a comerțului cu aceste produse în alte structuri de vânzare, cu locație permanentă sau temporară, situate pe domeniul public al municipiului Oradea sau proprietatea privată a unor persoane fizice sau juridice, altele decât cele prevăzute în lege ca fiind spații adecvate. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 500 și 1.000 lei.

Efectivele Poliției Locale au constatat situația în teren și au procedat la luarea măsurilor legale gradual, mergând de la avertisment până la aplicarea amenzilor.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, fiind vizate activitățile de comerț din jurul piețelor agroalimentare, cât și cele desfășurate de pe proprietăți private înspre stradă.