Direcţia de Asistență Socială Oradea aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului că, în perioada 17 mai - 17 iunie 2022, se distribuie produsele alimentare prin Programul POAD la depozitul din Oradea.

 „Ridicarea ajutoarelor distribuite sub formă de pachete de alimente, se face personal, în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului respectiv, de către destinatarii finali”, anunță reprezentanții DAS Oradea. Distribuirea pachetelor cu produse alimentare se va face în perioada 17 mai 2022 - 17 iunie, n zilele lucrătoare, între orele 8.00-17.00.  

Pentru beneficiarii minori, pachetele vor fi ridicate de către părinții sau reprezentanții legali ai beneficiarilor, în baza prezentării actelor de identitate atât ale minorilor, cât și ale părinților sau reprezentanților legali.

De aceste alimente beneficiază următoarele categorii de persoane: familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei; persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Fiecare beneficiar va primi câte o cutie cu produse alimentare constând în: făină albă de grâu; mălai; paste făinoase; ulei; zahăr; orez; conservă carne de vită; conservă carne de porc; conservă pateu de ficat de porc; compot de fructe; gem de fructe și gem de fructe dietetic.

Distribuirea produselor POAD se va face la depozitul din Oradea, str. Alexandru Cazaban nr. 61B (fosta spălătorie a ştrandului Ioşia).

 „Având în vedere greutatea cutiilor corespunzătoare unei porţii (o cutie cu produse alimentare), aproximativ 30 kg, rugăm beneficiarii să vină bine pregătiţi, pentru a le transporta (să aducă trolere, cărucioare, sacoşe rezistente) sau să fie însoțiți de alte persoane care să-i ajute”, menționează reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.