Asociația Caritas Eparhial Oradea organizează un nou curs de clovni, sesiunea septembrie 2017, în cadrul Programului „Prieteni pentru un zâmbet”, prin care voluntarii asociației, maeștri clovni, vizitează de trei ori pe săptămână copiii internați la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea.

 

„Pentru a-i putea vizita pe micii pacienți avem nevoie de voluntari bine pregătiți în arta meseriei de Clovn - Doctori. De aceea, asociația organizează de două ori pe an, în lunile septembrie și februarie, câte un curs de formare, după care voluntarii încep vizitele la spital. Cursul este gratuit pentru voluntari, costurile desfășurării acestuia fiind acoperite din surse proprii, donații și finanțarea din partea Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor”, a anunțat Cristina Todorean, coordonator voluntari în cadrul Asociației Caritas Eparhial Oradea.

Condițiile de participare la cursul de clovni sunt următoarele: vârsta minimă 16 ani, încheierea unui contract de voluntariat la Caritas Eparhial Oradea și participarea la minimum 80% din durata cursului.

Înscrierile se pot face până vineri, 15 septembrie 2017, ora 18.00, la adresa de e-mail: voluntariatcaritas@yahoo.com sau printr-un mesaj, pe www.facebook.com/CaritasEparhialOradea.

Programul „Prieteni pentru un zâmbet” a obținut Premiul I, la categoria Programe, în cadrul evenimentului „Gala Societății Civile”, care a avut loc la București, în luna iunie 2017.