16 proiecte s-au înscris pentru a face valuri la ediția cu numărul 9 a Swimathonului orădean. Cei interesaţi și-au putut depune proiectele până în 21 iulie, iar competiţia se va desfăşura în 28 august, la Bazinul Crişul.

 

„Din 2013, la Swimathon Oradea se fac valuri de generozitate pentru a schimba pozitiv mica noastră comunitate bihoreană. An de an, ne-am dat întâlnire cu oameni cu suflet mare şi spirit civic, angajați din companii, antreprenori și chiar copii pentru a exersa empatia, implicarea socială și dărnicia pentru cauze relevante și transformatoare pentru județul nostru. Swimathon ne-a făcut oameni mai atenți la nevoile din jurul nostru și ne-a implicat într-un fenomen colectiv mai important decât noi. Anul acesta, ne vom întâlni la Bazinul Crișul Oradea, pentru mica noastră „olimpiadă”. Experiența evenimentului va pune, mai presus de competiție, colaborarea și efortul comun de a schimba în bine comunitatea. Așteptăm să simțim, și în acest an, emoția, energia binelui și generozitatea cu care bihorenii ne-au obișnuit de-a lungul anilor”, afirmă Claudia Abrudan, director executiv Fundația Comunitară Oradea.

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate.

Fundația Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea și activismul local, oferind celor ce doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unui eveniment sportiv, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii și voluntarii, cât și cu cei ce au nevoie de sprijin.