În prima lună a anului 2020 va avea loc ediția aniversară a evenimentului „Oradea donează o pâine”. Aceasta se va desfășura miercuri, 22 ianuarie, între orele 15.00-17.00, în cele patru locații fixe, deja cunoscute: Oradea Plaza, Piața Decebal, Piața Rogerius și Bisericuța Nufărul, iar locația flexibilă va fi, de această dată, Livela (Autogară).

Proiectul „Oradea donează o pâine” împlinește în această lună un an. Anul trecut, pe 22 ianuarie 2019, a început povestea acestei acțiuni caritabile, în care câțiva oameni, hotărâți să schimbe în bine viața celor aflați în nevoie, au început prin a dona câte o pâine celor care treceau prin punctele de distribuție, au făcut apel și la mărinimia concetățenilor, care, din puținul personal, au adus pâini pentru a fi dăruite mai departe. S-a pornit inițial cu trei locații: Oradea Plaza, Piața Rogerius și Magazinul Crișul, iar în prezent, datorită implicării voluntarilor și a oamenilor cu suflet mare, numărul acestora a crescut la cinci locații. Dorința organizatorilor este ca anul acesta să se extindă și în afara orașului Oradea.

În timpul acesta s-au legat prietenii și s-a format o comunitate diversă care sprijină acțiunile proiectului caritabil la fiecare ediție. Copiii, tinerii și adulții au descoperit cât e de frumos să donezi, mai ales când e vorba de ceva atât de accesibil cum e pâinea, însă pentru unele persoane care nu și-o permit  acest gest face diferența.

„Am fost întâmpinați cu entuziasm și recunoștință la centrele de bătrâni, dar și de către copiii sau oamenii cu nevoi speciale unde a fost dusă pâinea rămasă la finalul edițiilor. Această avalanșă de impresii pozitive și chipuri luminate de zâmbete ne-a motivat lună de lună să continuăm, chiar dacă a fost frig, cald, a plouat, a nins sau am fost obosiți. Vă mulțumim că ne-ați fost alături și vă invităm să începem noul an cu dreptul. Vă așteptăm cu o surpriză pe cei care doresc să doneze pâine și pe cei de pe a căror masă lipsește!”, este mesajul transmis de Iulia Ursuța, voluntar, și echipa „Oradea donează o pâine”.

Ca întotdeauna, echipa proiectului se află în căutare de noi persoane care să li se alăture. Cei care doresc să se implice în acest proiect o pot face și ca voluntari, transmițând această intenție în scris, pe adresa de e-mail oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau pe pagina de facebook a evenimentului.

Maica Tereza spunea: „Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești!”