În perioada 15 martie - 15 aprilie Asociația „Simte Magia” a derulat proiectul „MagicTerapia” - terapie prin artă în colaborare cu Asociația  SOS Autism Bihor.

Proiectul „MagicTerapia” a însemnat întâlniri săptămânale cu copiii și tinerii din cadrul Asociației SOS Autism Bihor. S-au creat 30 de kit-uri cu materiale creative din sfera magiei (câte una pentru fiecare copil pentru a putea desfășura activitățile și acasă), iar la ultima întâlnire s-a amenajat un colț magic cu materiale calitative și special alese pentru a ajuta copiii cu autism să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și sociale, a funcțiilor cognitive și a abilităților senzoriale și motorii.

Ideea de o folosi arta magiei ca terapie a fost abordată pentru prima dată în Statele Unite ale Americii în urmă cu zeci de ani, unde diverse organizații și chiar școli au introdus în programul lor astfel de activități. În România magia ca terapie este încă o activitate nouă, dar captivantă pentru copii și nu numai, un mod inovativ de a învăța și de a-i ajuta să se dezvolte.
„Am ajuns atât de repede la finalul proiectului, dar cu siguranță colaborarea noastră nu se oprește aici. Asociația SOS Autism Bihor face o treabă minunată și ne simțim onorați că putem colabora cu ei și putem aduce puțină magie în viețile lor”, transmit magicienii Eduard și Bianca, coordonatorii proiectului.

Categoric ultima întâlnire a fost cea mai deosebită pentru toți participanții. Totul a început cu un spectacol de magie susținut de magicianul Cătălin Pintea din Arad, special adaptat copiilor cu autism și a continuat chiar cu momente prezentate de participanții la proiect. A fost cel mai minunat mod de a evalua tot ceea ce au învățat deoarece au uitat de emoții și au prezentat cu mândrie numere de magie în fața tuturor!

Următoarele proiecte și activitatea asocției pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Asociației „Simte Magia” sau pe website - www.Simte-Magia.org

Proiectul a fost finanțat de MOL România, cu sprijinul Fundației Pentru Comunitate și a avut  ca scop principal asigurarea materialelor necesare pentru desfășurarea unor activități unice și captivante cu copiii și însoțitorii.