Seria acțiunilor umanitare, organizate în cadrul proiectului „Seamănă caritatea de-a lungul cărării”, continuă la Oradea.

Astfel, în perioada 10 decembrie – 24 decembrie, Consiliul școlar al elevilor de la „Don Orione” a amenajat, la intrare în liceu (str. Cazaban, nr. 49/E, Oradea), un spațiu, accesibil între orele 9.00 - 17.00, în care cei care doresc  pot lăsa donații (alimente neperisabile și produse de curățenie/igienă) pentru persoanele nevoiașe.

În cutia de un vișiniu magic, se pot dona pachete alimentare și nealimentare, produse care, prin intermediul Serviciului de Ajutor Maltez în România, Sucursala Oradea, vor ajunge la cei mai săraci membri ai comunității noastre.

„Dorim să fim buni cu persoanele nevoiașe, prin a le oferi în dar, de Crăciun, produse alimentare și nealimentare, făcându-le, astfel, sărbătorile frumoase”, au transmis organizatorii acțiunii.

Membrii Consiliului elevilor „Don Orione” coordonați de vicepreședinta Bianca Morar (elevă în clasa a X-a) și Ioana Drugaș (psiholog școlar), s-au alăturat misiunii organizației malteze. Sprijinirea persoanelor nevoiașe (vârstnici, bolnavi, persoane cu dizabilități și alte grupuri vulnerabile), pentru a duce o viață demnă, fără discriminare în funcție de etnie, religie, sex sau apartenență politică, definește caracterul nobil al acestei organizații.