O ședință foto în scop caritabil a fost organizată ieri, între orele 14.00 și 17.30, în Parcul Libertății din Oradea, de către fotograful orădean Adonis Hercuți. Prin această acțiune, Adonis a dorit să-l ajute pe prietenul lui din copilărie, Daniel Kocsis, care a suferit, nu demult, un accident violent.

În timp ce descărca lemne pentru foc, împreună cu tatăl său, Daniel a fost lovit în cap de un buștean care i-a zdrobit jumătate din craniu. După câteva săptămâni în care tânărul de 19 ani, din satul Almașu Mare, s-a aflat în comă și a suportat trei operații pe creier, acesta s-a născut a doua oară. Acum însă Daniel trebuie să învețe să meargă din nou, să vorbească, să își recupereze vederea și celălalte simțuri și gesturi. Din calota craniană îi lipsește aproape jumătate, fiind necesară o altă operație, pentru montarea unei plăci care să îi protejeze creierul și să îi refacă forma capului, însă toate acestea costă foarte mulți bani, sumă pe care tatăl lui nu are posibilitatea s-o câștige, fiind singurul întreținător al familiei.

Fotograful orădean Adonis Hercuți, prietenul lui din copilărie, s-a gândit să-l ajute cât poate, așa că ieri, între orele 14.00 și 17.30, lângă Podul Intelectualilor din Oradea, a organizat o ședință foto caritabilă, avându-i alături pe fratele și cumnata sa.

În aproximativ o oră de la începerea acțiunii, 15 persoane erau trecute deja pe lista participanților la ședința foto, contribuind, astfel, la refacerea lui Daniel cu diferite sume, în funcție de posibilități.

„Am aflat despre această ședință foto caritabilă de pe facebook. Consider că este o acțiune inedită și utilă, atât pentru orădeni, cât mai ales pentru turiștii care vizitează Oradea în această perioadă, întrucât au posibilitatea să rămână cu o amintire frumoasă despre orașul de pe Crișul Repede, făcând, în același timp, și o faptă bună”, ne-a declarat Silvia Ghiță, în vârstă de 20 de ani, studentă la Facultatea de Medicină din Oradea.

Taxa minimă a fost de zece lei, iar toți banii care s-au strâns vor merge direct la Daniel.