Direcția de Asistență Socială Oradea, alături de Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al Parlamentului Seniorilor din România, a marcat, săptămâna trecută, Ziua Imnului, printr-un eveniment deosebit, care s-a desfășurat la Centrul Multifuncțional din Nufărul.

„Mă bucur că sunt aici, alături de dumneavoastră, să sărbătorim ziua imnului țării noastre. Marcăm acest eveniment şi discutăm despre semnificația acestei zile, imnul fiind unul dintre cele patru simboluri ale țării noastre, alături de drapel, stemă şi sigiliu, în istorie fiind frecvent fredonat de către români, atunci când simțeau nevoia să fie îmbărbătați pentru a birui în bătăliile pe care le-au purtat, aşadar, este un moment emoționant pentru noi toți”, a spus, în deschiderea evenimentului, Anca Grama, directorul DAS Oradea.

Persoanele care au ales să petreacă timp de calitate la Centrul Multifuncțional din Nufărul au avut parte de o zi festivă. S-au recitat poezii patriotice, s-au intonat cântece şi, bineînţeles, imnul „Deşteaptă-te române!”, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, cântat pentru prima dată, oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Surorile Loredana şi Denisa Ghib, interprete de muzică populară, i-au introdus, prin cântecele lor, pe cei prezenți într-o atmosferă plăcută, patriotică şi solemnă.

Invitat la eveniment, Nicolae Tirla, colonel în rezervă, a făcut o incursiune în istoria imunului național, prezentând, într-un discurs, etapele transformării imnului până la forma pe care o cunoaștem azi.

La rândul său, Miorița Săteanu a transmis invitaților următorul mesaj: „Acest imn ne înflăcărează! Ne ridicăm mereu în picioare atunci când se cântă și, de fiecare dată când am reprezentat România şi am câştigat concursuri sportive, mi-a tresăltat inima şi chiar am vărsat câteva lacrimi atunci când se cânta imnul, pentru că ştiam că reprezentam România şi trebuia să o fac frumos”.

Corul „General Traian Moșoiu”, care a fost alături de Direcția de Asistență Socială Oradea de-a lungul anilor la diverse evenimente, a încântat, și de data aceasta, auditoriul cu cântece patriotice și nu numai, însuflețind și emoționând auditoriul.

La finalul evenimentului, cei prezenți au împărtășit amintiri frumoase de la evenimentele din anii trecuți, ocazionate de această sărbătoare, la un pahar de suc și gustări sărate şi dulci, și au stabilit noi activități pentru perioada următoare.

Direcția de Asistență Socială Oradea invită membrii comunității să participe la activităţile organizate în centrele multifuncţionale din municipiul Oradea, acestea fiind deschise pentru ei de luni până vineri, între orele 9.00 - 17.00.