Câteva ore de distracție într-un spațiu de joacă, dar și pachete de alimente pentru peste 100 de copii de la Asociația Pro Bambini din Oradea.

A devenit o tradiție ca, în pragul marilor sărbători, dar și pe parcursul anului, Asociația Pro Bambini, cu sprijinul mai multor oameni de bine, să le ofere sprijin copiilor aflați în nevoie. Unii dintre copiii ajutați astfel provin din familii numeroase, fără mijloace materiale, sau sunt orfani de unul sau de ambii părinți.

Și-n acest an, cu sprijinul mai multor oameni dornici să facă bine, Asociația Pro Bambini din Oradea le-a pregătit o petrecere de Paște unor copii nevoiași din Cheriu, Ceișoara, Oradea și Lugașu de Jos. Totodată, ONG-ul orădean va face sărbătorile pascale mai ușoare pentru 110 copii sărmani din Bihor.

80 de pachete de alimente au fost distribuite marți, 11 aprilie, copiilor sărmani care au participat la petrecerea de la spațiul de joacă de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Aici, Due Fratelli, Rosecas, Via29 și Mediterana, le-au oferit copiilor pizza. Distracția a culminat cu un tort delicios cumpărat cu ajutorul sponsorilor.

Asociația Pro Bambini va distribui, în aceste zile, alte pachete pentru beneficiari din Oradea și județ.

„Mulțumim tuturor celor care au susținut această campanie de Paște, aflată la a 14-a ediție”, a spus Crina Dobocan, președintele Asociației Pro Bambini.

Acestea ajutoare au fost oferite, atât în perioada Paștelui Catolic, cât și a celui ortodox și greco-catolic. Cea mai mare bucurie a celor care au oferit daruri de sărbători a reprezentat-o zâmbetele și fericirea de pe chipul copiilor.

„Am fost marcată că-n zilele noastre mai există copii (de clasa a IV-a chiar) care nu știu de înseamnă un tort. Acesta ar trebui să fie pentru noi încă un motiv în plus pentru a ajuta cât mai mulți copii. Am rămas fără cuvinte când acest copil din Cheriu m-a întrebat Ce-i ăla tort?”, a spus designerul de modă Ioana Silaghi, coordonatoarea ediției cu numărul XIV a campaniei de Paște derulată Pro Bambini.