Primăria Oradea a demarat elaborarea proiectelor tehnice pentru reamenajarea locurilor de joacă situate în cvartalele de locuit. În acest sens, pentru prima etapă de resistematizare au fost selectate 11 astfel de locuri, în suprafață totală de puțin peste 7 mii de mp, amplasate în cartierele Velența, Nufărul, Ioșia și Rogerius.

Primăria Municipiului Oradea invită în luna iulie și august locuitorii direct afectați de proiectele de resistematizare a locurilor de joacă la o consultare publică.

Astfel, în cursul zilei de luni, 10 iulie, reprezentanți ai Primăriei Oradea, împreună cu un delegat al proiectantului Cadro Landscape Studio, au participat la prima întâlnire cu locatarii și președinți ai asociațiilor de proprietari pentru a discuta aspecte referitoare la locul de joacă amplasat în cvartalul de locuit din spatele blocului PB4 de pe strada Banatului nr. 3.

În cadrul întrevederii s-au dezbătut aspecte cu privire la situația actuală a spațiului de joacă, categoriile de vârstă ale copiilor care utilizează frecvent acest loc, precum și facilitățile pe care părculețul nu le asigură în prezent. Reprezentanților Primăriei le-au fost aduse în vedere probleme referitoare la  vandalizări și utilizarea locurilor de joacă în timpul nopții de către tineri care consumă băuturi alcoolice sau substanțe interzise. Includerea în cadrul noilor amenajări a unui sistem de supraveghere video, iluminat public adecvat și, unde este cazul, realizarea unor împrejmuiri înalte, cu acces controlat, ar fi câteva dintre propunerile formulate de locatari, menite să sporească gradul de siguranță a spațiului de joacă și să descurajeze utilizarea neadecvată a acestuia.

Dezbaterile publice vor continua conform calendarului anunțat anterior, iar cetățenii interesați își pot transmite opiniile prin completarea unui chestionar online, accesibil la următorul link: https://forms.gle/oERFaN4KUGZiLC968.