Elevii claselor I-XI care au card de călătorie și sunt înscrişi în anul școlar 2022 - 2023 la o unitate de învățământ de pe raza municipiului Oradea beneficiază de gratuitate la transportul public local pe durata anului școlar prin validarea în mijlocul de transport a cardului de călătorie care este valabil până la data de 31 august 2023. OTL a actualizat automat valabilitatea abonamentelor de elev clasele I-XI fără obligația prezentării la chioșcurile OTL a elevilor.

Liceenii care au peste 18 ani (născuți între anii 2001 - 2004) sunt rugați să se prezinte la punctele de încarcare a abonamentelor pentru actualizarea valabilității cu o adeverință că sunt înscriși în anul școlar 2022 - 2023.

Elevii care nu au card de călătorie sunt rugați să se deplaseze la punctul de preluare a datelor din Autogara Nufărul sau punctul de preluare date Rogerius cu o adeverință de la unitatea de învățământ care atestă că sunt  înscriși în anul școlar 2022 - 2023, pentru emiterea cardului de călătorie.

Elevii clasei 0 vor primi cardurile de călătorie la școală după începerea anului școlar și centralizarea listelor emise de școli.