Forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au acționat, la sfârşit de săptămână, pentru stingerea a opt incendii produse în localitățile Valea lui Mihai, Oradea, Salonta, Sfârnaș, Peștere și Ghighișeni.

 

Echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, Detașamentului de Pompieri Salonta și ale Gărzii de Intervenție Sălard au stins patru incendii izbucnite la terenuri situate în localitățile Oradea (două, pe strada Bartok Bela), Salonta și Sfârnaș. În urma incendiilor, au ars crengi aflate pe un teren după toaletarea copacilor, aproximativ 2000 de kilograme de deșeuri și vegetație uscată pe o suprafață de circa 3,5 hectare. Sâmbătă, în jurul orei 00.35, echipajele Stației de Pompieri Valea lui Mihai au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință situată pe strada Ciprian Porumbescu din localitate. 11 pompieri militari au acționat timp de aproximativ o oră și 40 de minute, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta violent la nivelul bucătăriei și al acoperișului casei, reușind să împiedice extinderea flăcărilor la celelalte încăperi ale locuinței. Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o un aragaz lăsat în funcțiune nesupravegheat. Flăcările au afectat acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și mobilierul din bucătărie. În aceeași zi, în jurul orei 11.55, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat la etajul 4 al unui bloc de locuințe de pe Aleea Călinului din municipiu. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul cu operativitate (în mai puțin de 15 minute), limitând pagubele la două aparate electrocasnice și un corp de mobilier. Evenimentul a fost generat probabil de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător. În seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 22.05, echipajele de pompieri ale Stației Aleșd au intervenit în localitatea Peștere, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Cercetările efectuate la fața locului au relevat faptul că evenimentul a fost probabil provocat de neprotejarea termică corespunzătoare față de eșapament. Pompierii militari au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia la întregul autovehicul. Au ars materialele combustibile din compartimentul motor și s-a degradat bordul autoturismului.

Duminică, 03 septembrie între orele 03.40 - 04.40, pompierii militari din cadrul Stației Ștei au localizat și lichidat un incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui trăsnet, la un hambar din cadrul unei gospodării situate în localitatea Ghighișeni, comuna Rieni. Pagubele înregistrate în urma producerii evenimentului au constat în aproximativ trei tone de fân.