În cadrul Campaniei „Singuri acasă - ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!”, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea le-a oferit copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, o zi de vacanţă, cât o vacanță, plină de surprize, devenită deja o tradiţie în ultimii ani.

De această dată, copiii au fost însoţiţi de părintele în grija căruia au rămas pe durata absenţei celuilalt părinte. Ziua a debutat cu întâlnirea copiilor, însoţiţi de părinţi, în faţa platoului de lângă Biserica cu Lună. Copiii au fost întâmpinaţi de viceprimarul Arina Moş, de Anca Grama, director executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea şi de Consuella Govor, responsabil cu presa în cadrul DAS Oradea.

Viceprimarul Arina Moş a ţinut să fie prezentă, să se reîntâlnească cu copiii, să le mulţumească părinţilor şi conducerii DAS Oradea pentru continuarea campaniei care a fost iniţiată de aceasta în anul 2015, şi care a rămas proiectul ei de suflet. Copiii, împreună cu părinții și reprezentanți ai DAS Oradea, au pornit într-o drumeție la Șuncuiuș, plină de distracție și peripeții, cu un autocar, pus la dispoziţie de OTL Oradea.

Vremea bună a fost de partea micilor aventurieri. Ajunşi la Șuncuiuș, Serviciul Județean Salvamont Bihor i-a iniţiat pe copii şi pe părinţii acestora în tainele orientării turistice și a supraviețuirii în cazuri extreme la munte.

A urmat o ieșire în mijlocul naturii, în Defileul Crișului Repede, având ca activitate principală raftingul. Experiența inedită a raftingului le-a oferit copiilor posibilitatea de a-și învinge fricile și de a-și depăși limitele bucurându-se la maxim de peisajul spectaculos. Pentru curajul de care au dat dovadă și pentru efortul depus, copiii au fost răsplătiţi cu o delicioasă pizza.

Înconjurați de natură, de frumusețile pe care aceasta le oferă la tot pasul, copiii au vizitat Peștera Unguru Mare. Caverna preistorică și vestigiile găsite aici i-au impresionat foarte tare pe copii, dar și pe părinți. Cu regretul că ziua s-a încheiat, spre seară, copiii şi părinţii lor s-au întors acasă.

Alături de DASO, la reuşia acţiunii şi-au adus aportul Böllhoff SRL, Serviciul Județean Salvamont Bihor, Master Adventure Vadu Crişului, Pensiunea Gradia, Dorem Agro, Ralmar Design și OTL.