Filarmonica de Stat Oradea va găzdui mâine, 17 iunie, de la ora 18.00, o gală caritabilă de balet și dans, eveniment organizat de Anette Classic Dance Oradea.

„Oradea crede în artă, în copii și în tot ceea ce se poate realiza, atunci când îți dorești să faci ceva deosebit și să readuci arta în sufletul oamenilor. Spectacolul va fi caritabil, așadar, vom încerca, din nou, să aducem o rază de speranță pentru cei care întâmpină neajunsuri. Sprijinim Amia Suflet de Copil!”, anunță instructoarea Ana Maria Toth, de la Anette Classic Dance Studio Oradea, organizatoarea evenimentului.

Publicul prezent va putea asculta și viziona un repertoriu din cunoscute și îndrăgite opere de balet. Totodată, treptat, auditoriul va fi invitat să cunoască și să înțeleagă minunata lume a dansului de caracter, lyric și jazz.

În 2019, Anette Classic Dance Oradea a fost prima școală de balet și dans din urbe, care a reușit să transpună în scenă opera de balet „Spărgătorul de Nuci”, din distribuția acesteia făcând parte atât copii, cât și adulți.

Premiera a avut un impact răsunător, astfel încât distribuția s-a mai prezentat o dată în fața publicului. „Oradea are nevoie de cultură și artă. Ambele spectacole au fost caritabile, iar o parte din donațiile făcute la fața locului, precum și o parte din încasări au mers către sprijinirea unor organizații nonprofit, ce sprijină anumite segmente din comunitate”, a menționat Ana Maria Toth, care semnează regia și coregrafia spectacolului.

Timp de cinci ani, Anette Classic Dance Studio Oradea a organizat, în Oradea, cu diverse ocazii, spectacole de balet, la care au participat cursanții înscriși în cadrul modulului de balet al școlii.

„Timp de cinci ani, am încercat să cunoaștem și să aprofundăm lumea baletului, cursanții noștri reușind să asimileze atât numeroase variații din opere cunoscute cât și improvizații din lumea dansului liric sau tematic. Cu o parte din cei înscriși la modulul de balet am participat la numeroase concursuri, naționale și internaționale, culegând lauri de fiecare dată. De curând, ultimele spectacole au fost caritabile, astfel încât copiii, prin munca și talentul lor, au contribuit la buna desfășurare a activității unor asociații nonprofit din urbe. Credem că și Oradea are potențial în ceea ce privește baletul, iar spectacolele pregătite sunt, în sine, cu, despre și pentru orădeni...”, a conchis Ana Maria Toth.