Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor a dat publicității joi, 2 august, lista cu locurile de muncă vacante din Oradea și Bihor. Astfel, la nivelul județului, în această perioadă, sunt înregistrate 697 locuri de muncă vacante, dintre care 569 sunt în Oradea. De exemplu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea scoate la concurs un post de autopsier debutant, pentru care solicită studii medii.

 

În funcție de nivelul de instruire, persoanele cu studii superioare au la dipoziție 62 locuri de muncă. Pentru persoanele cu studii medii și școală profesională sunt vacante 339 locuri de muncă, iar alte 168 locuri de muncă sunt puse la dispoziția muncitorilor necalificați.

Conform datelor furnizate de AJOFM Bihor, la categoria studii superioare, există firme care angajează: asistenți comerciali, economiști, specialiști resurse umane, dar și ingineri de diferite specializări: inginer calitate, inginer construcții, inginer construcții civile, inginer electronist, inginer geodez, inginer producție, inginer proiectant, inginer de sistem în informatică etc.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea are patru posturi vacante: două posturi de asistent medical generalist și două de asistent medical generalist principal.

De asemenea, Primăria municipiului Oradea organizează concurs pentru ocuparea unui post de consilier clasa I, grad profesional principal, Serviciul Evidență Active, Delegări de Gestiune și Datorie Publică și a unui post de consilier clasa I, grad profesional superior - Instituția Arhitectului-Șef, Serviciul Autorizări Construcții.

Administrația Bazinală de Apă Crișuri angajează inginer geodez, pentru care are disponibil un post, iar Primăria comunei Oșorhei are un post vacant de inspector taxe și impozite persoane juridice. 

Cea mai mare ofertă de locuri de muncă se găsește la categoria studii medii și școală profesională - 339 de posturi. Dintre acestea, cele mai multe sunt pentru agenți de diferite specializări: agent securitate, agent securitate și

intervenție, agent servicii clienți, agent vânzări. De asemenea, există numeroase companii care angajează: casier, cameristă, confecționer prelucrator în industria textilă, croitor, dispecer, dulgher, electrician, fierar-betonist, gestionar, instalator, lăcătuș mecanic, lucrător comercial, magaziner, mecanic autor, operator CNC, montator subansamble, șofer autocamion, stivuitorist, sudor, vânzător, zidar etc. Tot la această categorie (studii medii și școală profesională), figurează un post de autopsier debutant, scos la concurs de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea. Termenul pentru depunerea dosarului este 9 august, concursul urmând să aibă loc în 3 septembrie.

La categoria muncitori necalificați, sunt disponibile 168 de posturi, dintre unele sunt scoase la concurs de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea: brancardier - 9 posturi și infirmieră debutantă - 12 posturi. Cele mai multe dintre locurile de muncă vacante sunt destinate, însă, meseriilor de muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, muncitor necalificat confecții, muncitor necalificat în industria textilă, muncitor necalificat construcții, operator la prelucrarea cauciucului și operator producție.

La punctul de lucru Salonta sunt disponibile 15 posturi, la punctul de lucru Aleșd - 40, la punctul de lucru Beiuș - 57, iar la punctul de lucru Marghita - 16.