La sfârşitul anului trecut, membrii Fundaţiei Comunitare Oradea au vizitat mai multe familii defavorizate din satul Cheresig, cărora le-au adus cadouri constând în haine, jucării şi dulciuri. Odată ajunşi cu cadourile de Crăciun, membrii Fundaţiei au constata condiţiile improprii în care trăieşte una dintre familii, motiv pentru care au decis să-i construiască o locuinţă.

 

La marginea satului Cheresig din județul Bihor, într-o casă sărăcăcioasă, cu pereți din chirpici și ferestre prin care pătrunde vântul rece al iernii, membrii Fundației Comunitare Oradea i-au găsit, în timpul vizitei de dinaintea Crăciunului, pe George și cei trei frați ai lui. La doar cele șase luni împlinite, George încă nu știe că s-a născut într-una dintre cele mai sărace familii din sat și din România. Tatăl lui George lucrează, însă mama sa, Ioana (27 ani), este nevoită să rămână acasă pentru a avea grijă de noul născut și de ceilalți frați: David (3 ani), Cristian (7 ani) și Cosmin (9 ani). Din păcate, părinții sunt analfabeți, iar acest lucru va fi mereu o piedică în încercarea de a scăpa de sărăcie. Din acest motiv, membrii Fundației Comunitare, prin Vlad Sarca, și-au propus să îi ajute cu construirea unei locuințe noi, cu condiția ca părinții să învețe să scrie și să citească. „Pentru că nu pot să stau impasibil într-o astfel de situație, i-am promis mamei lui George că voi face tot ce este posibil să le oferim o altă casă, cu condiția ca ea și soțul ei să învețe să scrie și să citească, iar aceștia au fost de acord. Întrucât estimez un cost de câteva zeci de mii de lei, Fundația Comunitară a deschis un cont de donații special pentru proiectul „Dăruiește un cămin“, prin care vom construi o casă nouă pentru George (6 luni) și cei trei frați ai lui”, a menționat Vlad Sarca.

Cei care doresc să sprijine acest demers o pot face prin donații în contul deschis la ING Bank: RO57INGB0000999908705150 - Swift INGBROBU (pot fi transferați RON, EUR, GDP,USD, HUF, CHF etc.). Pe lângă donații în bani sau materiale de construcții, este binevenit orice alt ajutor din partea voluntarilor dornici să se implice în acest proiect.