Războiul din Ucraina a pus oameni nevinovați în postura de a fugi din calea unei lupte nedorite. În acest context, Centrul Europe Direct Oradea s-a alăturat inițiativei „Bihor pentru Ucraina”.

„Bihor pentru Ucraina” este o iniţiativă a societăţii civile bihorene, care aduce împreună ONG-uri, autorităţi publice locale şi judeţene, comunități religioase, antreprenori și bihoreni inimoși.

„Din dorința de a oferi sprijin cât mai multor refugiați ucraineni, am decis să ne concentrăm resursele și eforturile în cadrul acestei inițiative comune”, anunță reprezentanții grupului de inițiativă „Bihor pentru Ucraina”. Rolul grupului este de a identifica și colecta resurse în funcție de nevoile refugiaților, de a gestiona și distribui ajutoarele umanitare, respectiv de a centraliza cererea și oferta bihorenilor în situația refugiaților ucraineni.

„Doar așa putem fi cu adevărat eficienți în acordarea de ajutor refugiaților ajunși în județul nostru, dar și celor aflați dincolo de granițe, unde trimitem ajutoare umanitare”, mai transmit membrii grupului de inițiativă.

Orice bihorean dornic să se implice se poate îndrepta cu ajutoare umanitare spre centrul de colectare al grupului de inițiativă „Bihor pentru Ucraina”. Acesta se află pe str. Evreilor Deportați nr. 32-34 și funcționează de luni-vineri, în intervalul orar 17.00 - 20.00, iar sâmbăta și duminica, între orele 12.00 -18.00.

Pe site-ul grupului de inițiativă „Bihor pentru Ucraina”, sunt comunicate nevoile refugiaților ucraineni, dar și modalitățile prin care bihorenii pot veni în sprijinul lor. Rolul platformei este cel de asigurare a informării și bunei comunicări cu publicul bihorean dornic să se implice în sprijinirea ucrainenilor afectați de război.

Grupul de inițiativă a înființat și un Call Center, un instrument extrem de important în eficientizarea eforturilor grupului „Bihor pentru Ucraina”. Acesta dispune de un număr unic - 0359/456.123, ce poate fi apelat 24/24. La acest număr unic, bihorenii își pot comunica intenția de a oferi resurse sau sprijin refugiaților, respectiv pot solicita ajutor pentru aceștia.

‍Centrul Europe Direct Oradea face parte din „Bihor pentru Ucraina”, alături de alte ONG-uri, autorități publice locale și județene, comunități religioase, antreprenori și bihoreni dornici să ajute.

„Cu toții ne concentrăm eforturile și resursele cu scopul de a-i sprijini pe ucrainenii afectați de război. Nouă ni s-a dovedit că, împreună, facem mai mult bine, așa că îi îndemnăm și pe bihoreni să se implice. Intră acum pe platforma Bihor pentru Ucraina și fă bine alături de noi!”, este invitația adresată de membrii Europe Direct Oradea.