Copiii din Centrul de Zi Oradea au fost fost vizitați de ajutoarele lui Moș Crăciun, care au venit să vestească sosirea Moșului cel Bun.

 

În cadrul proiectului „Dreptul la un Crăciun fericit”, încărcați cu daruri, studenții Facultății de Drept Oradea, sub îndrumarea decanului Cristian Miheș și cadre didactice din cadrul facultății, au adus multă bucurie și i-au ghidat pe copii în lumea magică a Sărbătorilor de iarnă. 

A fost un moment emoționant atât pentru cei mari, care au reușit să aducă un strop de sărbătoare pentru acești copii a căror soartă nu este foarte generoasă, și care au primit cu multă bucurie pachețelele. Totodată, a fost un bun prilej de a petrece timp alături de acești copii, de a realiza activități împreună și de a-i ajuta la teme.

Copiii din cadrul Centrului de Zi i-au răsplătit cu un program artistic, le-au mulțumit pentru darurile primite și bineînțeles i-au poftit să treacă pe la ei și anul viitor.

„De-a lungul timpului, pe parcursul vizitelor, în acest centru, am observat că bucuria și emoția provin nu doar din „misterul” darurilor materiale, ci, poate, mai mult apreciat este darul de suflet pe care noi încercăm să îl oferim – anume timpul petrecut cu copiii, la teme, la jocuri, discuții de tot felul – care completează atenția de care orice copil are atâta nevoie. Acest loc a devenit familiar studenților noștri pentru că, în urmă cu patru ani, a fost organizată prima acțiune de acest fel acolo. Voluntariatul, asumat, pentru comunitate, trebuie să reprezinte una din coordonatele care întregesc formarea și caracterizează activitatea studenților de la Drept și Administrație Publică, motiv pentru care vom încuraja și pe viitor continuarea și multiplicarea proiectelor de voluntariat”, a precizat Cristian Miheș, decanul Facultății de Drept Oradea.

Acest demers, aflat la a treia ediție, întărește parteneriatul dintre DAS Oradea și Facultatea de Drept din Oradea și contribuie la integrarea mai bună a mediului universitar în comunitatea din care face parte.

Cu sprijinul Clubului Lions Oradea, mereu aproape de copiii din Centrul de Zi, darurile oferite au fost și mai bogate.

„Mulțumim tinerilor studenți și profesorilor pentru implicarea în comunitatea noastră, pentru timpul dăruit copiilor noștri din Centrul de Zi și pentru darurile aduse. Mă bucur că reuşim, împreună cu dumneavoastră, să aducem bucurie celorlalţi prin propria bucurie de a dărui, dar și de a petrece timp împreună și a împărtăși emoții”, a subliniat Anca Grama, directorul DAS Oradea.