Studenții voluntari ai Asociaţiei Studenţilor Mediciniști din Oradea (ASMO) organizează, în perioada 9-13 decembrie, a 8-a ediţie locală a proiectului naţional „Donează sânge! Fii erou!”.

 

Scopul proiectului îl constituie depășirea crizei de sânge cu care se confruntă spitalele românești.

Pe lângă Oradea, campania se desfășoară și în București, Cluj, Iași, Craiova, Brașov, Sibiu, Constanţa, Timișoara, Târgu-Mureș și Galați și in plus, a ajuns și in Chișinău  Republica Moldova. Proiectul „Donează sânge! Fii erou!”  își propune să promoveze spiritul civic al comunităţii prin organizarea unor activităţi de suflet. Se urmărește învingerea crizei de sânge cu care se confruntă spitalele românești, prin organizarea unei campanii de donare de sânge care se desfășoară pe parcursul a 5 zile la nivel naţional.

„Dorim prin această campanie să informăm şi să sensibilizăm comunitatea, cu privire la actul donării și să mobilizăm cât mai mulţi oameni să vină să doneze sânge, să vină in sprijinul celor care au nevoie de transfuzii sangvine pentru a putea supraviețui, atât pe timpul desfășurării campaniei, cât și în afara acesteia”, se afirmă într-un comunicat al ASMO.

Voluntarii lucrează pentru a transmite mesajul cât mai multor oameni și pentru a invita cât mai multă lume să se alăture cauzei, să devină eroi! Asociațiile partenere implicate sunt: Rotaract Club Oradea, SSCR Oradea (Societatea Studențească de chirurgie din România, filiala Oradea), Uniunea studentilor din Oradea, ASEO (asociatia studenților economiști din Oradea), ASIO (asociația studenților Ingineri din Oradea), ASFO (asociația studenților farmaciști din Oradea), ELSA (The European Law students’ association Oradea).

Mai multe informații despre proiect se găsesc pe pagina de facebook „doneaza.oradea”

Parteneri în proiect sunt Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea și Universitatea din Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie.