A fost aprobată acordarea subvențiilor pe luna ianuarie, pentru unitățile de asistență socială. Pentru cele din județul Bihor s-a aprobat suma totală de 8.029.010 lei, sumă aferentă unui număr mediu de 847 de persoane asistate.

 

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a venit în sprijinul asociațiilor și fundațiilor care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială prin aprobarea Ordinului nr. 555/29.01.2024 privind unitățile de asistență socială care vor primi subvenții pentru lunile februarie-decembrie 2024.

Pentru luna ianuarie 2024, a fost aprobată acordarea subvențiilor pentru o parte din unitățile de asistență socială, iar din luna februarie Guvernul a suplimentat bugetul pentru subvenționarea acestor unități, astfel că la nivelul județului Bihor s-au încadrat pentru obținerea acestor subvenții toate cele 30 de unități.

„Pentru toate unitățile de asistență socială din județul Bihor care au solicitat  subvenții s-a aprobat suma totală de 8.029.010 lei. Această sumă este aferentă unui număr mediu de 847 persoane asistate”, se afirmă într-un comunicat al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Bihor, semnat de directoarea executivă Gabriela Iova.

Reprezentantii unităților de asistență socială s-au prezentat la sediul AJPIS Bihor pentru semnarea convențiilor în vederea acordării subvențiilor pentru perioada februarie – decembrie 2024.