A mai rămas o lună până la cel mai mare eveniment sportiv filantropic din comunitatea bihoreană - Swimathon Oradea, pe care Fundația Comunitară Oradea îl organizează în data de 21 aprilie 2018, de la ora 10.00, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

 

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate. Ultimii cinci ani au însemnat pentru Swimathon Oradea transformarea în realitate a 81 de vise, prin implicarea activă a 1.225 de înotători și peste 4.700 de susținători, care au contribuit la strângerea a 473.372 lei.

Anul acesta, s-au aliniat la start 23 de cauze locale, care sunt din cele mai diverse domenii și vizează atât mediul urban, cât și cel rural: construirea sau modernizarea unor grupuri sanitare în școlile rurale bihorene; organizarea unei tabere gratuite de recreere terapeutică pentru copii cu boli oncologice; construirea, amenajarea și dotarea unei case de tip familial pentru 12 copii abandonați; achiziționarea unui microbuz care să asigure transportul copiilor, tinerilor și adulților cu sindrom Down la programul centrului de zi; recuperarea medicală a lui Rareș, Vladimir, Alex, Giulia sau Erica, prin participarea la terapii de ultimă generație; oferirea sprijinului financiar și moral pentru continuarea studiilor pentru 32 elevi proveniți din familii defavorizate; sprijin pentru 10 copii proveniți din medii defavorizate să participe la activități educative pe timpul vacanței de vară; organizarea unui festival cultural de promovare a producţiilor artistice experimentale etc.  

„Vă invităm să cunoașteți cu de-amănuntul aceste povești şi să alegeți cauza care vi se potriveşte cel mai bine şi care v-ar aduce cele mai mari satisfacţii prin susţinerea ei accesând acest link: http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/”, spune este îndemnul Claudiei Abrudan, directorul executiv al Fundației Comunitare Oradea.

La Swimathon Oradea 2018, fiecare persoană preocupată de comunitatea în care trăiește se poate implica în eveniment pentru a contribui la schimbarea în bine a orașului.

„Înotători, donatori, sponsori, ambasadori, voluntari și inițiatori de proiecte, a venit momentul să demonstrăm, din nou, că puterea implicării comunității poate duce la realizări fantastice!”, mai spune Claudia Abrudan.

Informații suplimentare despre eveniment se pot afla accesând link-ul: http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/swimathon.