APS Aqua Crisius a organizat, în perioada 29 iulie-3 august, o tabără Junior Ranger, în cadrul proiectului intitulat „Tinerii conștientizați azi sunt adulții responsabili de mâine”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

18 copii, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, au fost implicați în diverse activități specifice meseriei de ranger, printre care: parcurgerea unor trasee montane, orientare, cunoașterea speciilor de plante și animale protejate, monitorizarea biodiversității, reguli de conduită în arii naturale protejate etc.

Tabăra a fost organizată la Cantonul Murgașu, pe Valea Iadului, constituind, în același timp, o competiție între cei 18 juniori rangeri, fiind câștigată de Bianca Cioară, din localitatea bihoreană Vadu Crișului.

„Am petrecut timpul cu 18 copii inteligenți, curioși și pregătiți să aibă parte de o săptămână de neuitat, în care au avut posibilitatea să învețe diferite noțiuni elementare despre faună, floră, dar și comportamentul adecvat pe munte. De asemenea, copiii au fost implicați în diferite probe, pentru a le stimula creativitatea, munca în echipă și ambiția”, spune Andrei Togor, managerul de proiect.

Tinerii participanți au beneficiat de transport, masă și cazare (în corturi), prin intermediul finanțării accesate.

„Mulțumim finanțatorilor noștri - Fundația pentru Parteneriat - Polgár-Társ Alapítvány și MOL Romania -, dar și tuturor voluntarilor și celor care au contribuit la această reușită. Mulțumiri speciale către Bucur Potre, cu ajutorul căruia participanții au putut să aibă parte de experiențe inedite de outdoor în tabăra noastră”, a conchis Togor.