Crăciunul vine anual în casele orădenilor, dar nu în același fel la toată lumea. Pentru persoanele nevoiașe, fie ele tinere din casele de copii sau vârstnice din centrele de zi, lucrurile sunt diferite. Înțelegând aceste aspecte și dorind să îi ajute să aibă sărbători cât mai fericite, tinerii de la „The Spot” au împărțit nu mai puțin de 300 de pachete cu cadouri.

Campania „Invitație la fapte bune” a Centrului de Tineret „The Spot” a vizat în acest an colaborarea cu Direcția de Asistență Socială Oradea prin Centrul de Zi și Adăpostul de Noapte, grădinița din mediul rural Păntășești și copiii defavorizați din această grădiniță, copiii defavorizați ai Clubului Basti Box.

„Împreună cu companiile orădene Celestica, Bioinvest, Aston Muller, Vernicolor, Mobiversal și Flodor Trans, voluntarii noștri s-au împărțit în echipe și astfel au creat, s-au implicat, au dezvoltat aceste campanii în așa fel încât la final rezultatele au fost 300 pachete donate la 300 de beneficiari nevoiași. Toate acestea desfășurându-se în condiții stricte de distanțare și prevenție Covid 19. Suntem mândri de voluntarii noștri!”, susține Delia Mela, directoarea Centrului de Tineret „The Spot”.

Voluntarii susțin că cea mai grea parte a acțiunii a fost să convingă oamenii să doneze, dar unitatea și buna organizare au dat roade în final.

„Impresia mea a fost că trebuie să apreciez lucrurile mărunte, dar mai presus familia mea”, a spus unul din voluntari, care a fost completat de colegul lui: „Prin această campanie ni s-a adus aminte de însemnătatea Crăciunului: faptele bune, făcute cu inima deschisă, fără a aștepta nimic în schimb, doar zâmbetele oamenilor din jur și sentimentul minunat de fericire venit din cele mai mici gesturi”.

La final, unul dintre voluntarii participanți la acțiune a concluzionat „consider ca această campanie ne-a făcut să vedem lucrurile în alt fel, ne-a făcut să ne dăm seama că trebuie să apreciem fiecare lucru pe care îl avem, a fost foarte plăcut să știu că am ajutat niște oameni care chiar au avut nevoie, într-adevăr n-a fost floare la ureche dar a meritat toate eforturile noastre, mă bucur că am avut ocazia de a lua parte la această campanie!”.