Acoperişul şcolii din localitatea Cherechiu a fost cuprins de flăcări, ieri dimineaţă, toţi elevii fiind evacuaţi la timp. Trei echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului, acesta soldându-se, din fericire, fără victime.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, ieri dimineaţă,  în jurul orei 08.00, un apelant al numărului unic 112, sesiza izbucnirea unui incendiu la acoperișul unei unități școlare din localitatea Cherechiu, elevii care se aflau în școală fiind evacuați în momentul producerii evenimentului. ISU a mobilizat la locul indicat, trei  echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță de tip B2 din cadrul Stației Săcueni.

„Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul cu operativitate, limitând pagubele la circa 4 metri pătrați elemente de construcție din structura acoperișului. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile”, a precizat mr. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU. Pompieri militari au intervenit, la sfârşit de săptămână pentru stingerea a încă două incendii provocate, cel mai probabil, de  coșurile de fum deteriorate, necurățate de funingine, respectiv neprotejate termic față de materialele combustibile. În data de 14 ianuarie, pompierii Detașamentului 1 Oradea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință situată pe strada Seleușului din municipiul Oradea,  eveniment generat, cel mai probabil, de coșul de fum necurățat de funingine. Datorită sesizării în timp util a evenimentului și a operativității echipajelor de stingere, incendiul nu s-a soldat cu pagube, arzând doar funinginea din interiorul coșului. În cursul nopții de duminică spre luni, echipajele de pompieri ale Secției Beiuș au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe din localitatea Finiș, cauza probabilă a evenimentului constituind-o tot un coş de fum deteriorat. Forțele de intervenție au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la întreaga locuință. Au ars aproximativ 3 metri pătrați din acoperișul locuinței și circa 7,5 metri pătrați din tavanul de lemn al unei încăperi. Din fericire, în urma producerii evenimentelor menționate, nu  au existat persoane rănite, iar pagubele au fost considerabil limitate, însă astfel de situații de urgență se pot solda cu mari pagube materiale, persoane rănite și chiar cu pierderi de vieți omenești. În scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor recomandă cetăţenilor respectarea cu stricteţe a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, subliniind faptul că, burlanele şi coşurile de fum sunt generatoare de incendii cu pondere semnificativă în sezonul rece.