Luca Arendaș este un băiețel luminos și luptător din Oradea, care a fost diagnosticat cu autism la vârsta de 2 ani. Imediat după aceea, părinții lui au început să facă tot ce este posibil pentru ca Luca să aibă șansa la o viață cât mai normală.

 

„Numele meu este Luca, am 8 anișori și încerc în fiecare zi să îi fac pe părinții mei să zâmbească. De la 2 ani, părinții mi-au fost alături și m-au susținut zilnic în lupta mea continuă. Viața mea nu este ușoară, uneori plâng de durere, alteori mă întristează faptul că nu pot exprima ceea ce simt. Am muncit foarte mult ca să ajung unde sunt acum, însă drumul meu este lung și greu. Te rog dacă te-ai născut pe un drum mai ușor, susține-mă și ajută-mi familia să pot înainta. Într-o bună zi, poate am să pot și eu să spun un multumesc din suflet”, este, pe scurt, povestea micului orădean.

Când a început terapia specifică, Luca Arendaș nu avea în vocabular niciun cuvânt, nu știa să se joace, nu reușea să rămână concentrat în nicio activitate și nu avea achizițiile cognitive specifice copiilor de vârsta lui. În cei 6 ani de terapie, Luca a învățat să interacționeze și să facă unele lucruri relativ independent.

Acum, la vârsta de 8 ani, pentru a continua progresele, un pas important pentru sănătatea lui este transplantul de celule stem. Acesta va duce la formarea de noi rețele neuronale, acolo unde acestea nu sunt dezvoltate, și îl va ajuta să își formeze noi abilități, să vorbească și să devină mai independent.

Procedura medicală, care are un cost de 15.000 euro (suma include analizele, intervenția, cazarea, transportul) este fizic ușoară pentru Luca, durează câteva zile și se va desfășura la o clinică din Viena.

Întrucât familia lui Luca nu dispune de suma necesară, toți cei care doresc și au posibilități sunt invitați să fie alături de acesta. Orice sumă donată îl poate duce pe Luca mai aproape de realizarea transplantului de celule stem necesar.

De asemenea, se pot face donații direct în contul de euro sau lei al tatălui: Arendaș Leontin Alin, CONT EURO - RO53BTRL00504201T83398XX, Swift BTRL RO22XXX, Banca Transilvania Oradea sau CONT LEI -RO74RNCB0318046380740001, BIC RNCBROBU, Banca Comercială Română.