Seniorii din comunitatea orădeană au avut luni, 5 februarie, la Centrul Social Multifuncțional Rogerius, aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea, o zi în care au petrecut câteva ore într-un mod plăcut.

Sub coordonarea doamnei Miorița Săteanu, cetățean de onoare al orașului Oradea, s-a dat startul unui nou proiect, intitulat „Clubul AS al personalităților naționale”, în cadrul căruia vor avea loc întâlniri lunare, în toate centrele sociale multifuncționale din cartiere, a căror tematică va fi viața și opera unor personalități de la noi din țară.

La întâlnirea de luni, prin cuvântul doamnei Miorița Săteanu, s-a scos în evidență marea sărbătoare a creștinătății, „Întâmpinarea Domnului” din 2 februarie, care coincide și cu Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate, zi instituită în luna ianuarie a anului 1997 de către Papa Ioan Paul al II-lea.

Cu această ocazie, a fost prezentată viața călugărului Ion Gârleanu, a cărui activitate pastorală s-a desfășurat în toate zonele țării, inclusiv în Oradea și județul Bihor, urmată fiind de o prezentare succintă a sărbătoririi tuturor persoanelor consacrate, călugări, călugărițe, frați și surori aparținând diferitelor congregații și ordine călugărești, din toate confesiunile religioase.

Participanții la întâlnire au audiat rugăciuni și poezii recitate de doamnele profesoare Leontina Costruț, Ecaterina Grecu și Lucia Ciobanu, precum și de epigramistul Ioan Bărnuțiu.

La eveniment a participat, ca invitat special, doamna Angelina Radu, care a prezentat informații interesante despre activitatea din domeniul economic bancar, desfășurată în Olanda și, mai ales, despre patriotismul dovedit și credința românilor din diaspora.

A urmat un moment muzical, prin acompaniamentul la acordeon al prof. Fluieraș Ioan, melodii care au fost fredonate cu mare încântare de către cei prezenți.

S-a intonat un „La Mulți Ani”, cu ocazia sărbătoririi zilei în care mama doamnei Angelina Radu a mai adăugat un an la vârsta împlinită.

Evenimentul s-a încheiat cu oferirea de către doamna Ecaterina Grecu musafirilor a obiectelor artizanale confecționate de copiii din Ceata lui Pițigoi din Orășelul Copiilor.