Erno Varga are 31 de ani şi este din Oradea. Vineri seară, orădeanul a cucerit întreaga țară cu momentul prezentat pe scena de la Românii au talent, obținând primul Golden Buzz al sezonului din partea lui Andi Moisescu.

Vineri, Erno și-a cucerit audiența interpretând „Caruso / Ti voglio bene Assai”. După momentul oferit, orădeanul a fost aplaudat în picioare atât de spectatori, cât şi de membrii juriului.

„O să fiu foarte sincer cu tine şi o să-ţi spun că, deşi nu intră în specialitatea mea, încă de la primul atac pe care l-ai făcut la microfon, poate şi datorită căldurii timbrului tău, am împrumutat de la colega mea (Andra – n.r.) vestita „piele de găină”. Problema este că a crescut puţin şi pulsul, tot datorită interpretării şi el nu s-a liniştit nici în acest moment - dovadă că îmi tremură puţin vorbele - iar ăsta este un semn, dragă Erno, că trebuie să mergi exact acolo unde meriţi”, i-a spus Andi Moisescu, din juriu, apăsând apoi, celebrul Golden Buzz.

„Am avut emoţii”, a spus orădeanul, care a cântat fără ca măcar să se audă în căşti.

Povestea de viață a lui Erno bate filmul. Până la 18 ani, acesta a fost mutat dintr-un orfelinat în altul, în mai multe judeţe, pentru că mama lui îşi schimba des domiciliul.

„Am avut șocuri, că, uite, m-am acomodat aici și uite acum iar mă tot mută din centru în centru. De la Jibou la Șimleu Silvaniei, că ea a stat în Sălaj, după aceea maică-mea s-a mutat în Turda și tot așa. Pe mama o iubesc, o simpatizez, mi-e dragă, dar să nu se mai bage, că mi-e frică. Să nu se mai bage în viața mea. Am fugit mult timp și mi-am ascuns numele de ea și nu voiam să fac de rușine restaurantul (locul în care muncește – n.r.), mai ales că eram și eu un prăpădit, deci nu am fost băiat cuminte. Nu am fost un exemplu pentru societate, deși au fost mulți psihologi care au încercat să mă îndrepte, să mă integreze în societate și eram foarte dezinteresat de persoana mea, având în vedere șocurile alea și traumele pe care le-am avut”, a mărturisit orădeanul. Complet marcat de necazurile și greutățile din centrul de plasament, Erno Varga s-a angajat ca spălător de vase la restaurantul unui hotel din Oradea și, de atunci, viața lui a început să se schimbe. Conform spuselor lui, proprietarul l-a motivat să fie un om mai bun.

Erno Varga s-a îndrăgostit de muzică ascultând operă. Chiar dacă nu are studii de specialitate, el cântă la pian şi vocal, dovedind un talent nativ special.

Orădeanul a mai fost remarcat în vara anului 2018, atunci când a fost filmat în timp ce cânta la pianina din Parcul Libertății. Videoclipul cu Erno a avut peste 760.000 de vizualizări într-o lună de zile, fiind distribuit masiv în mediul online. Vineri, tânărul a obţinut primul Golden Buzz al emisiunii „Românii au talent”, de la ProTV, mergând direct în semifinalele emisiunii.