Campania Biblioteca Centenară a reușit să adune de la clienții a 15 centre comerciale Auchan și două Aushopping peste 22.500 de cărți. Aceste cărți au  îmbogățit fondul de carte a 34 de biblioteci din mediul rural. Peste 250 din cărţile donate provin de la orădeni.

 

Plecând de la premisa că lectura îmbogățește cultura generală, stimulează imaginația și antrenează creativitatea, campania Biblioteca Centenară a pus în mișcare comunitățile locale, care au dat dovadă de multă dăruire și implicare civică. Astfel, în perioada 23 noiembrie – 7 decembrie, clienții centrelor comerciale Auchan și Aushopping au fost invitați să aducă în galeriile comerciale minimum două cărți pentru a fi donate bibliotecilor din mediul rural. Cele peste 22.500 de titluri adunate în centrele comerciale au ajuns la bibliotecile publice și școlare din 12 județe. În medie, fiecare bibliotecă a primit peste 600 de cărți. Centrele Comerciale în care s-a desfășurat campania Biblioteca Centenară au fost: Berceni, Constanța, Craiova, Crângași, Pallady, Vitan, Pitești Bradu, Pitești Găvana, Titan, Baia Mare, Cluj, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara Nord, Timișoara Sud.

„Suntem impresionați de impactul campaniei Biblioteca Centenară. Le suntem extrem de recunoscători clienților noștri pentru implicarea într-un astfel de proiect și dăruirea pe care au investit-o în susținerea comunităților rurale. Acest lucru s-a văzut chiar din prima săptămână de campanie, când în centrele noastre au ajuns peste 7.700 de cărți. Le mulțumim și partenerilor de la Educab pentru profesionalismul și sprijinul acordat în ducerea la bun sfârșit a campaniei”, a declarat Iuliana Micu, Manager Marketing Operațional al Ceetrus România.

În cadrul acestei campanii, orădenii au donat 279 de cărţi.