Din dragoste creştină și iubire de semeni în fiecare an în preajma Sărbătorilor de Crăciun, un grup de români cu inimă mare din Salonta, condus de Ioan Sala, invită duminică bihorenii la un concert de colinde în Complexul Muzeal Vatra Satului Românesc din Salonta.

„Este luna decembrie, aromele de mere coapte, cozonaci și vin fiert își împrăștie mirosul îmbietor peste noi toți, în aceasta atmosferă de har și binecuvântare va chemăm, duminică, 18 decembrie, ora 15.00 la colindat. Moșul va împărți daruri pentru copii, gazdele va vor ospăta cu vin fiert și cozonaci”, a afirmat Ioan Sala.

Între orele 13.00 - 15.00, Moș Crăciun va colinda cu trăsura întreg orașul, având cadouri pentru toți copiii întâlniți în calea sa. Tot în acelaşi intreval de timp o parte dintre organizatori se vor deplasa la centrul de îngrijire a persoanelor cu dizabilități de la Cighid împreună cu colindătorii de la Ansamblul Miorița, prilej cu care vor colinda și vor împărți daruri.

„În această perioada a anului, mai mult ca oricând, se naște nevoia de a colinda și pe cei bolnavi și neajutorați spre care din păcate ne îndreptăm tot mai puțin. Va rugăm așadar, pe toți cei care doriți să ne însoțiți și să dăruiți, veniți în parcul Maria la ora 13.00. Puteți dona pentru cei 50 de copii de la Cighid, îmbrăcăminte, încălțăminte, fructe, dulciuri, toate ambalate în cutii cadou. Și în acest an, vă așteptăm în număr la fel de mare ca în anii precedenți, când convoiul nostru a numărat peste 20 de mașini. Cu drag, echipa «Oameni de omenie»... și nu uitați, acolo Sus cineva ne veghează, iar fapta voastră bună va fi răsplătită”, a mai precizat Ioan Sala.

De la ora 15.00 la ora 16.00 va avea loc concertul de colinde în incinta muzeului cu grupul de colindători de la grădiniță Toldi, Colegiul Național Teodor Neş și Ansamblul Miorița. Şi cu această ocazia se vor împărți daruri tuturor celor prezenți.